glečer's open

Nadal i Đoković igrali na brodu pokraj ledenjaka u Patagoniji

đoković, nadal
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
23.11.2013.
u 21:29

Dvojica najboljih tenisača na svijetu upozorili na problem globalnog zagrijavanja.

Dva najbolja svjetska tenisača današnjice, Španjolac Rafael Nadal (27) i Srbin Novak Đoković (26) susreću se redovito u finalima diljem svijeta, a sada su odigrali ekshibicijski meč pokraj ledenjaka u Patagoniji.

Đoković i Nadal apsolutni su rekorderi sa 39 međusobnih susreta u službenim mečevima, a sada su dobili priliku da se nađu “oči u oči” bez napetosti na “glečer’s openu”, uživajući u živopisnom ambijentu i plovidbi na ledenoj argentinskoj rijeci oko ledenjaka Perito Moreno, upozoravajući na problem globalnog zagrijavanja. Dva najbolja tenisača igrala su na plovećem brodu u nacionalnom parku Los Glacieres u argentinskoj pokrajini Santa Cruz.

Ledena kapa Patagonije golema je ledena pustoš na granici između Argentine i Čilea. Kako je Los Glacieres brdovit krajolik visokih planina i brojnih ledenjačkih jezera iznimne ljepote, još 1981. upisan je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ovo područje sastoji se od 47 velikih i oko 200 manjih ledenjaka od kojih njih 13 plove prema Atlantskom oceanu, a neki od njih su rijetki ledenjaci u svijetu koji rastu.

Zajedno, oni su najveći ledeni pokrivač izvan Antarktike i Grenlanda, površine od oko 14.000 km2, kojih je oko polovice unutar nacionalnog parka. Pokrovitelj susreta Đoković - Nadal bio je Nacionalni institut za turističku promociju Argentine.

Prije posjeta Argentini dva najbolja tenisača svijeta ukrstila su rekete i u Čileu na oproštaju Nicolása Alejandra Massúa (34), a sada će ekshibicijski meč igrati i na oproštaju proslavljenog argentinskog tenisača Davida Nalbandiana (31).

Komentara 2

MR
mirha.rudes
08:30 24.11.2013.

I taj Nadal zna odabrati društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije