Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAJEDNO SMO JAČI

U Vojniću Sajam obiteljskog gospodarstva i turizma

sajam-txt.jpg
Foto: Kristina Štedul Fabac
28.10.2008.
u 17:29

VOJNIĆ – Domaći proizvodi, poput raznih vrsta rakija, kupinova vina, slastica i kolača, zatim lavande, nakita, drvenih ukrasa, ogulinskih vještica, oslikanog stakla, lutki u narodnim nošnjama, meda i proizvoda od meda i raznih drugih rukotvorina mogli su se jučer vidjeti i kupiti na osmom tradicionalnom Sajmu obiteljskog gospodarstva, turizma i poduzetništva, koji se održavao u Domu kulture “Kralj Petar Svačić” u Vojniću.

Sajam je otvorila načelnica Vojnića Božidara Turnšek, a nazočili su mu predstavnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Dražen Cerjanec, ruvoditelj područne službe Hrvatskog zavoda za poljoprivredno-savjetodavnu službu Aleksandar Horvatić, direktor županijskog Centra za poduzetništvo d.o.o. Vladimir Skolan, načelnici i drugi gosti iz susjednih općina.

– Ovakav sajam je prilika za stjecanje novih poslovnih kontakata i razmjenu iskustava i transfer znanja. Drago nam je da ove godine imamo prijavljeno 30-ak sudionika iz područja obiteljskog gospodarstva, turizma i poduzetništva i nadamo se konkretnim rezultatima – naglasila je načelnica Vojnića Božidara Turnšek.

Pročelnik jedinstvenog Upravnog odjela Općine Vojnić Stjepan Bohanek istaknuo je da se, iako je Vojnić uvijek bio negdje na margini, nadaju da će se oporaviti i približiti se ostalim gospodarstvenicima u županiji i izvan nje.

Na sajmu su se predstavili proizvodna zadruga žena Božur, tvrtka KGK, Šumarsko-drvodjelska škola iz Karlovca, Lovački dom Muljava na Petrovoj gori, OPG Vojnić, učenička zadruga iz Vojnića, domaća radinost Kurija i mnogi drugi. U organizaciji Sajma sudjelovali su Obrtnička komora Karlovačke županije i OK grada Slunja, a Ministarstvo poljoprivrede ove ga je godine financijski podržalo sa 15.000 kuna. U sklopu Sajma održano je i predavanje o sustavu Krava - tele.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?