Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Američki vojnici ranili Iračanina koji je na njih bacio papuču

američki vojnici, irak
AFP
18.09.2009.
u 08:58

Ahmed al-Jumaili, tridesetogodišnji mehaničar, rekao je da je papuče bacio jer je izgubio živce, jer "ne želi vidjeti američke trupe u Falluji".

Američke trupe ranile su u srijedu Iračanina koji je na njih bacio papuču. Incident se dogodio u Falluji, a američki vojnici kažu da su zamijenili papuču za granatu te su pucali u samoobrani, prenosi Guardian.

Nakon što su ga ranili, američki su vojnici Ahmedu al-Jumailiju pružili prvu pomoć, trenutačno se nalazi u bolnici i stanje mu je stabilno. Ranjen je u prsa, a zaradio je i dvije ogrebotine od metka.

Jumaili, tridesetogodišnji mehaničar, rekao je da je papuče bacio jer je izgubio živce, jer "ne želi vidjeti američke trupe u Falluji". Naime, američke snage ovo su ljeto napustile sve veće iračke gradove, ali još uvijek idu na zajedničke patrole s iračkom policijom. Do 2012. godine Amerikanci će se potpuno povući iz Iraka.

 

Ključne riječi

Komentara 11

OB
-obrisani-
13:41 18.09.2009.

Baciti papuču na naoružane vojnike je jako velika glupost......... veća od baciti cipelu na Busha Iako možemo razmatrati tko se gdje nalazi...postoji jasan zakon.....iznenadno podizane ruku i bacanje...izaziva automatsku rekciju vojnika ,,,naravno da su pucali...teško je u tenutku shvatiti štoto je bacio..... To se događa i policiji koja izlazi na intervenciju ...a naravno vojnicima koji su svakodnevno izloženi mogućim napadima.... Politika je politika ali život je život............

OB
-obrisani-
00:05 30.09.2009.

Netko će im kad tad reći: Odyebite već jednom da vas više ne gledamo. Dosadili ste Bogu i jarcu :)) fijuuuuu.

OB
-obrisani-
17:31 18.09.2009.

Bogami baciti papuču koja je bila na nogi koja moguće nije prana danima , može da izazove takvu konfuziju da vojska pomisli da je bačen suzavac ili bojni otrov , pa stoga i nije čudo kakvo je ludilo nastalo prilikom udisanja tog orijentalnog miomirisa !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije