Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inflacija u porastu

ANKETA Inflacija buja, mnogi sve teže žive. Mislite li da su cijene opravdano visoke?

Ponuda vo?a i povr?a na karlova?koj  tržnici
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
31.08.2023.
u 12:29

Cijene hrane, pića i duhana porasle su u kolovozu na godišnjoj razini u prosjeku za 10,1 posto, usluga za 7,8, industrijskih neprehrambenih proizvoda za 7,4, a energije 4,3 posto. Mnogi građani žale se da svojim prihodima više ne mogu pokriti ni osnovne životne potrebe.

Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u kolovozu 7,8 posto više u odnosu na isti lanjski mjesec, što znači da je inflacija na godišnjoj razini porasla prvi put nakon osam mjeseci pada, pokazuje prva procjena Državnog zavoda za statistiku (DZS).

Cijene dobara i usluga za osobnu potrošnju, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u kolovozu su u odnosu na isti lanjski mjesec u prosjeku više za 7,8 posto, dok su na mjesečnoj razini porasle 0,6 posto. Cijene hrane, pića i duhana porasle su u kolovozu na godišnjoj razini u prosjeku za 10,1 posto, usluga za 7,8, industrijskih neprehrambenih proizvoda za 7,4, a energije 4,3 posto.

Mnogi građani žale se da svojim prihodima više ne mogu pokriti ni osnovne životne potrebe. Najviše novca odlazi upravo na hranu i lijekove, kako kažu.Tu su i režije, a sve ostalo postaje polako luksuz. Podijelite s nama u komentarima i anketi što vi mislite o tome. 

 

Komentara 27

BO
borkov
12:40 31.08.2023.

Pitanja su sugestivno postavljena. Šteta.

AI
airborne
13:03 31.08.2023.

većina ovih anketnih pitanja je užasno loše postavljena i kad želim glasati tražim najmanje loš prijedlog odgovora, umjesto odgovor s kojim se slažem! dajte da vam to napravi netko tko zna kako se to radi

YO
yopi
15:28 31.08.2023.

Pazi ankete, "je li ti skupo?"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije