Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljeto broji zadnje dane

ANKETA Ovo je bilo ljeto ekstrema. Po čemu ćete ga vi pamtiti?

Foto: PIXSELL, IANNIS.PANAGOPOULOS
1/4
18.09.2023.
u 12:03

Kalendarski, ali i meteorološki, ljeto je na izdisaju. Prema najavama, slijedi nam promjena vremena koja će zahvatiti cijelu Hrvatsku. A vrijeme nas je iznenadilo ovog ljeta, oluje su bile razorne. Mučile su nas i cijene, čudili smo se nekim turistima.. Evo što je još obilježilo ljeto iza nas...

Ljeto iza nas obilovalo je ekstremima. Pržili su nas toplinski udari, a nezapamćeno nevrijeme koje je 19. srpnja haralo Hrvatskom odnosilo je i živote. Bilo je ovo ljeto suludo visokih cijena, nad kojima su zdvajali domaći, ali kukali su i turisti pa smo zbog skupoće nerijetko bili 'gosti' i u stranim medijima. 

Ekstremno je bilo i ponašanje Dinamovih navijača koji su 7. kolovoza, uoči utakmice s AEK-om u 3. pretkolu Lige prava, u Ateni sudjelovali u masovnoj tučnjavi. Nekoliko osoba je ozlijeđeno, a jedan mladić nasmrt je izboden. Stotinjak BBB-ovaca još je u grčkim zatvorima.

S prvim srpnjem na snagu je stupio zakon kojim se zabranjuje rad nedjeljom. Trgovinama je dopušten rad 16 nedjelja u godini pa su mnogi kupci ljubili zatvorena vrata pokušavajući doći do onog što je prifalilo za nedjeljni ručak. Zakon je nepraktičan za turističku zemlju kao što je naša, govorili su kritičari. A kritike su išle i na račun turista kojima se zamjeralo nepristojno ponašanje. Domaće stanovništvo u povijesnim jezgrama žalilo se na buku, golotinju, povraćanje, uriniranje stranih gostiju...

Početkom svibnja Vlada je proglasila kraj pandemije koronavirusa u Hrvatskoj, pa je ovo ljeto nakon tri godine, konačno bilo pravo slobodno.  "Ono su bila ekstremna ljeta, ovo je konačno jedno normalno", reći će oni zadovoljni tim podatkom.

Po čemu ćete vi pamtiti ljeto iza nas? Recite nam u anketi.

 

 

Komentara 3

VB
vlasta.blecic
22:41 18.09.2023.

Po prekrasnih 15 dana u Istri krajem lipnja i početkom sledećeg mjeseca.Odmor za dušu i tijelo.Pošto sam iz Srbije,sve vam je jasno ako iole pratite naš sunovrat,za koji su vaše nevolje malo dijete. Složićete se donekle:svakom prema zaslugama.

BE
Beyonder
12:56 18.09.2023.

Po količini kriminala id strane hdz-ovaca i ljudi koji to šutke podnose

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
12:45 18.09.2023.

Po Senfovom zakucavanju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije