Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLAGOSLOV ISTOSPOLNIH PAROVA

Austrijski svećenici usprotivili se Vatikanu: 'Ova odluka uvreda je za mnoge kršćane'

Koronavirus u Vatikanu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.03.2021.
u 22:17

Austrijska skupina protivi se tom argumentu te je najavila da će nastaviti blagoslivljati homoseksualnu ljubav, prenosi njemačka agencija dpa.

Više od 300 liberalnih austrijskih katoličkih svećenika usprotivilo se odluci Vatikana kojom se zabranjuje blagoslov istospolnih zajednica, priopćeno je u utorak. 

„Ova odluka uvreda je za mnoge Kršćane i protivna je oslobađajućoj Isusovoj poruci“, priopćio je u utorak pokret svećenika znan kao Pfarrer-Initiative. 

Vatikanski doktrinarni ured, Kongregacija za nauk vjere (CDF), u ponedjeljak je donio tu odluku kao odgovor na pitanja i poteze u nekim župama da se takvi blagoslovi omoguće u znak dobrodošlice homoseksualnim katolicima.

Rečeno je da takvi blagoslovi nisu dopušteni iako su "motivirani iskrenom željom pružanja dobrodošlice homoseksualnim osobama" i pomaganja da odrastu u vjeri.

U odluci CDF-a navodi se da, budući da je brak između muškarca i žene sakrament, a blagoslovi su povezani sa sakramentom braka, oni se ne mogu proširiti na istospolne parove.

Austrijska skupina protivi se tom argumentu te je najavila da će nastaviti blagoslivljati homoseksualnu ljubav, prenosi njemačka agencija dpa.  

Ista je skupina 2011. objavila poziv na „neposluh“ kojim je tražila da se zarediti mogu i žene i oženjeni muškarci. 

Komentara 63

Avatar rubinet
rubinet
22:24 16.03.2021.

Ako se ne slažu s odlukom tad neka tih "300 liberalnih austrijskih katoličkih svećenika " napuste Katoličku Crkvu i pristupe nekoj liberalnoj crkvi.

DU
Deleted user
22:49 16.03.2021.

Dotični svećenici mogu preuzeti neku drugu vjeru kojoj su takve stvari normalane

ZI
zimerman
05:08 17.03.2021.

Njih 300 ne predstavlja niti 1 % od austrijski svećenika ,, a kao sto vidimo ljevičarski mediji ih i dobro prodaju . Prije svega svaki,, PRAVI ,,katolički svećenik , se zalaze za katoličke vrijednosti , Mi katolici imamo svoje vrijednostiednosti koje su nam od boga određene , ko god misli da mu nije mijesto u katolicizmu neka ide svojim krivim putem i neka ide sto prije od nas .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije