Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošle godine 787 poroda

Baby boom u bolnici u Zagorju: U prvih tjedan dana ove godine 20-ak beba

Op?a bolnica Zabok
Borna Filic/PIXSELL
08.01.2024.
u 12:25

Bolnica godinama uvodi inovativne pristupe, kako bi pacijenticama boravak u rodilištu bio što ugodniji

Protekle godine u rodilištu Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana bilo je 787 poroda, a samo u prvih tjedan dana 2024. godine bilo je njih 20-tak. Rezultat je to kontinuiranog i dugogodišnjeg rada i velikog zalaganja osoblja, rekao je za Hinu voditelj zabočkog Odjela ginekologije i porodništva Rajko Fureš.

"Tome su pridonijeli kontinuirana edukacija i pristup u komunikaciji s puno razumijevanja, gdje je na prvom mjestu pacijent, odnosno trudnica, rodilja i novorođenče jer mi smo svi tu radi naših sretnih trudnica, rodilja i djece”, kazao je Fureš. Bolnica godinama uvodi inovativne pristupe, kako bi pacijenticama boravak u rodilištu bio što ugodniji.

"Prije desetak godina smo prvi u Hrvatskoj uveli obezboljavanje poroda rajskim plinom, odnosno dušičnim oksidulom, kao vrlo kvalitetnom metodom za obezboljavanje poroda. Minimalno je invazivan, nema nikakvih štetnih posljedica po majku i dijete", istaknuo je Fureš. Dodao je kako bolnica u posljednje vrijeme može pružiti i uslugu epiduralne analgezije i najavio da će bolnica i dalje slijediti najsuvremenije trendove i biti na usluzi trudnicama i rodiljama.

VEZANI ČLANCI:

"Nadamo se da će se tako i dalje nastaviti u ovoj teškoj demografskoj situaciji, da će, prema tim prvim pokazateljima, ova 2024. godina biti još bolja i da će to biti nada za demografsku revitalizaciju, ne samo Hrvatskog zagorja, nego i cijele Hrvatske", poručio je Fureš.

VIDEO Masovni prosvjed njemačkih poljoprivrednika: 'Nešto opasno se sprema'
Ključne riječi

Komentara 6

DA
dalmatimun
13:00 08.01.2024.

bravo Zagorci!!!

Avatar Barbie 💋
Barbie 💋
13:17 08.01.2024.

Hahaha...cigići su se primili posla 😄

KI
kiseli
13:07 08.01.2024.

Koliko djece je od migranata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije