Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOCI UŽASNUTI

Bacio letke u zrak, polio se gorivom i zapalio upaljač: Preminuo muškarac koji se zapalio prije suđenja Trumpu

Max Azzarello, who police identified as the man who set himself on fire on Friday, April 19, 2024, outside the New York courthouse
Foto: CAITLIN OCHS/REUTERS
1/7
20.04.2024.
u 10:30

Policajaci su nakon tog incidenta preplavili cijelo područje, a na mjesto je stiglo i vozilo hitne pomoći. Kako se navodi, muškarac je preminuo oko 22.30 sati

Teoretičar zavjere Max Azzarello (37), kako se nazivalo muškarca koji se jučer zapalio u parku na Manhatttanu nasuprot ulice gdje je počelo suđenje Donaldu Trumpu, preminuo je u bolnici u petak u večernjim satima, potvrdila je to policija u New Yorku. Azzarello je odmah nakon incidenta bio prevezen u bolnicu, no zadobio je teške opekline kojima je podlegao u bolnici. 

On je jučer, uoči početka suđenju bivšem američkom predsjedniku, bacio u zrak gomilu letaka, a onda se polio gorivom i zapalio pred prestrašenim svjedocima, prenosi New York Post. Inače se opisivao kao ''istraživača'' koji je u New York stigao iz Floride, bez znanja svoje obitelji, kako bi prosvjedovao protiv političara.

- Ovim ekstremnim činom prosvjeda želi se skrenuti pozornost na hitno i važno otkriće: mi smo žrtve totalitarne prijevare, a naša vlastita vlada sa saveznicima sprema apokaliptični fašistički svjetski udar na nas - pisalo je u letku koji je nazivao svojim manifestom.

Policajaci su nakon tog incidenta preplavili cijelo područje, a na mjesto je stiglo i vozilo hitne pomoći. Kako se navodi, muškarac je preminuo oko 22.30 sati. 

POVEZANI ČLANCI:

Već je prije bio uhićen u tri navrata, većinom zbog remećenja javnog reda i mira te oštećenje imovine. Međutim, policajci su i ranije primijetili kako je Azzarello suicidalan. Svjedoci koji su se tamo nalazili bili su užasnuti.

- Samo je stajao i nakon minute pao na tlo. Dok su policajci stigli, mogli ste vidjeti kožu. Nije radio veliku buku, bio je dosta tih. Jako zastrašujuće - objasnio je jedan svjedok.

Komentara 1

JA
Jatiser
10:27 22.04.2024.

A što bismo mi tek trebali kakve političare imamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije