Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONFERENCIJA MOŽEMO!

Benčić pozvala stranke i nacionalne manjine da se sastanu i dogovore većinu protiv HDZ-a: To treba hitno napraviti

Zagreb: Sandra Benčić i Gordan Bosanac održali konferenciju na temu energetike i klime
Sanjin Strukic/PIXSELL
22.04.2024.
u 14:04

Mi kao stranka podržavamo ideju da nacionalne manjine ostaju zajedno i da se ne dijele. To je važno zbog zaštite nacionalnih manjina

Koordinatorica stranke Možemo! Sandra Benčić i novoizabrani saborski zastupnici Možemo! održali su konferenciju za medije povodom dogovora o formiranju saborske većine. Uz Benčić su bili i Urša Raukar-Gamulin, Jelena Miloš, Damir Bakić i Gordan Bosanac.

- Kao stranka apsolutno podržavamo konstituiranje parlamenta i većine koja će onemogućiti stvaranje Vlade HDZ-a i Domovinskog pokreta, što se čini kao smjer u kojem HDZ i DP idu. Postoji većina na drugoj strani, tu većinu čine one stranke koje su činile opoziciju u prošlom sazivu, tu većinu čine i zastupnici Mosta i zastupnici nacionalnih manjina. Izuzetno je važno da nakon što smo se izjasnili da dajemo podršku toj ideji, da naglasimo i to da su se oko toga izjasnili IDS i Fokus kada su rekli da neće s HDZ-om - kazala je Benčić. 

VEZANI ČLANCI: 

- Pozivam sve druge aktere koji su spremni da se spriječi stvaranje većine HDZ-a da se o tome što prije izjasne. Bitno je da znamo postoji li prostor da se stvori većina kontra HDZ-a. Mi kao stranka podržavamo ideju da nacionalne manjine ostaju zajedno i da se ne dijele. To je važno zbog zaštite nacionalnih manjina. Ako ne prijeđu na ovu stranu i ne podrže parlamentarnu većinu kontra HDZ-A to bi značilo da nacionalne manjine odustaju same od sebe i položaja koji imaju u Hrvatskoj. Poruke koje su dolazile iz DP-a protiv srpske nacionalne manjine, a onda i građana srpske nacionalne manjine, poruke su koje idu u smjeru mijenjanja sustava položaja nacionalnih manjina u Hrvatskoj - rekla je Sandra Benčić te je pozvala HSLS da im se pridruži jer će inače doći na vlast najdesnija vlada u povijesti RH. 

- Pozivam ih da stanemo u obranu vrijednosti liberalnog sustava i samostalno krojimo parlamentarnu većinu. Bilo bi jako važno da se svi koji možemo tvoriti tu buduću parlamentarnu većinu, da sjednemo zajedno na sastanak i da se utvrde sve pozicije. To treba napraviti najhitnije moguće. Vrijeme je ključan faktor - kaže Benčić. 

- Sve stvari o kojima smo govorili da su pogrešne, da su krivo definirane, bilo je gro tema koje se tiču temelja demokratskog ustroja i borbe protiv korupcije, važno je da se oko toga dogovorimo - kazala je. 

Podržavate li prijedlog o Vladi dosadašnje opozicije na godinu dana koja bi se bavila s pet točaka?

Komentara 30

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
14:19 22.04.2024.

Oooo gospođa nekadašnja prodavačica petardi na crno je promijenila retoriku, više ne savjetuje DP sada poziva ostale bez njih...

CR
crocro
14:24 22.04.2024.

Ova gospođa zna da priča besmislice o udruživanju svih protiv HDZ-a, izbornog pobjednika. Je li ona razmišlja kako bi građani odgovorili da eventualno oni sastave tu jadnu i šaroliku vladu s jedinim ciljem u povijesti a to je rušenje HDZ-a. Je li ona stvarno misli da je naod blesav a da ne vidi šumu od drveća. Ona sebe vidi u jednoj od ministarskih fotelja samo još uvijek bira, kuju fotelju ugrabiti. Takva vlada ne bi trajala duže nego se kupljeni sladoled otopi. Je li joj nije dovoljno došlo do ušiju kada joj je Grmoja rekao da neće sa Možemo. Osim toga je li vidite kakav je njih plan? Plan im je opstati do godinu dana zajedno ako je moguće, dok sve ne posmjenjuju, počevši od Turudića, koji u niskom startu čeka početak posla. Kada bi se promijenili za 180 stupnjeva, e, onda više nije ništa važno, onda se možemo i rasformirati pa na nove izbore. Ovo je katastrofa što oni spremaju javnosti samo kako bi se dokopali fotelja i "poklali" za pozicije. Narode hoćeš li progledati i konačno nas spasiti od ove destruktivne i nesposobne ljevice?

Avatar barba_arba
barba_arba
14:16 22.04.2024.

G.Benčić, kako vi poslije ove kampanje mislite voditi državu u bolje sutra? I sa kojim premijerom. Vas 76, sa 5 regionalnih stranaka i strančica, 8 manjinaca.. Pa ča misliš kad Istrani i Puljci priko vikenda dojdu doma prazne borše pa in biračko tijelo kaže da su vaši u Zagrebu dobiju sve, a oni doli nič, manjinci Medjimurci…..a na drugoj strani imate HDz i DP, dvije stranke koju su u Slavoniji I Dalmaciji nadmoćno pobjedili. Pa kad van jedni pošalju traktore na cestu, a drugi pokažu da je Split centar svita. Ajme namin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije