ipak nije ozbiljno

Vatikan: Benedikt XVI. nema nikakvu posebnu bolest

papa benedikt xvi.,portal (1)
Reuters/PIXSELL
11.04.2013.
u 08:40

- Njegovi zdravstveni problemi vezani su za njegovu dob- izjavio je šef ureda za tisak Vatikana komentirajući vijesti koje su prenijele agencije nakon što je novinarka P. Gómez Borrero izjavila kako papa u mirovini 'neće još dugo živjeti'

RIM – Benedikt XVI. nema nikakvu posebnu bolest i njegovi zdravstveni problemi vezani su za njegovu dob- izjavio je šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi komentirajući vijesti koje su prenijele agencije nakon što je španjolska novinarka Paloma Gómez Borrero izjavila kako Papa u mirovini vidno slabi i „neće još dugo živjeti“.

Benedikt XVI. (85) je, podsjetimo, najavio 11. veljače kako će odstupiti s Petrove stolice jer se fizički ne osijeća sposobnim voditi Crkvu. Dakle, znalo se da je fizički slab. Sada je novinarka, koja izvještava i iz Vatikana, izjavila kako je „Benedikt XVI. u posljednjih 15 dana doživio veliko fizičko pogoršanje, te ima nešto dosta ozbiljnoga“. To je Paloma Borrero izjavila sinoć za vrijeme predstavljanja svoje knjige „Od Benedikta do Franje“.

No, Borrero nije kazala na osnovu kojih izvora ima takvo saznanje. Otac Lombardi je za katoličku agenciju na španjolskom jeziku, ACI Prensa, dodao kako Papa emeritus ne pati od ozbiljnih bolesti, kao što je navedeno u priči koja se pojavila u španjolskom El Mundu. Lombardi, prema pisanju agencije ACI Prensa, drži kako je novinarka, možda, na osnovu slika na kojima je Benedik XVI. vidljivo umoran počela špekulirati. Jedno je umor, a drugo bolest. Benedikt XVI. se i dalje nalazi u papinskoj palači u Castelgandolfu.

No, novinarka Gómez Borrero je za neka španjolska glasila pisala proteklih dana i kako papa Franjo „tajno izlazi iz Vatikana da bi se susretao s običnim ljudima...kako uvečer ide po vatikanskim prostorijama i gasi svijetla radi štednje...kako je osobno otišao u trgovinu kupiti čokoladna jaja za neku djecu...“.

>> Povijesni prvi susret dvojice papa: Franjo i Benedikt se zagrlili

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije