Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)isplativ zakup

Besplatni Zaostrog još nisu vidjela djeca koja nemaju za ljetovanje

'.....zaostrog.....jag....sis......170310.....siscani u hostelu eklata u zaostrogu, poznato odmaraliste grad je uredio s 9 milijuna kuna da bi ga dao u povoljan zakup splitskoj tvrtki.....putuju uceni
'jasmina grguric'
23.03.2010.
u 14:20

Gradu Sisku trebat će oko 28 godina samo da vrati uloženo u odmaralište. Najam i ustupljeni aranžmani Eklatu godišnje stoje oko 330.000 kuna

Odmaralište u Zaostrogu Grad Sisak obnovio je prije dvije godine s devet i pol milijuna kuna, da bi ga dao u zakup splitskoj tvrtki Eklata, koja najam plaća samo tisuću kuna mjesečno i jamči sisačkim osnovcima tek 139 besplatnih ljetovanja godišnje.

Učenici 5. i 6. razreda s dobrim rezultatima na natjecanjima ili najbolji u učenju i vladanju uživali su u tjednom punom pansionu i edukacijama, uz uvjet da nisu bili i ljeto ranije. Uz Sisak, suvlasnici s ukupno 21 posto udjela i pravom na 37 ljetovanja su i Općina Martinska Ves te Sunja. Ukoliko se uzme u obzir svih sedam škola, gotovo tisuću đaka tih razreda premašuju kapacitete dogovorene ugovorom o zakupu, uz nelogično izostavljen socijalni kriterij.

– U dogovoru s ravnateljima svih gradskih osnovnih škola od 11. veljače kriteriju uspješnosti odlučili smo dodati i onaj socijalni, kako bi mali sugrađani prvi put vidjeli more – kazala je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Irma Matanović. Iako je lani Eklata Siščanima ponudila aranžmane za samo 999 kuna, njihovo kultno odmaralište ipak funkcionira po modelu slobodnog tržišta. Prvenstvo u rezerviranju smještaja nemaju mladi iz Siska, grada koji je uređenje i platio.

Eklata se jedina javila na natječaj, vjerojatno jer je i jedina u natječajnom roku mogla dobiti potrebne potvrde o registraciji za aktivni odmor djece i mladih uz edukaciju kroz školu stranih jezika, sportski i kreativni kamp te turizam za sportske klubove, udruge umirovljenika i ostale goste - što su bili uvjeti koji su donosili najviše bodova.

– O svom trošku obavljamo adaptaciju i opremanje objekta, uređujemo vanjsko igralište i okoliš. Zakupnina je ugovorena prvenstveno u uslugama, a tek simbolično u novcu. Osmodnevni aranžman sadrži sedam punih pansiona uz cjelodnevne programe, a cijena je 2.289 kuna, što za ukupno besplatnih 176 aranžmana za općine i Grad Sisak daje protuvrijednost od 402.846 kuna godišnje, a uz ugovorene obaveze do pola milijuna kuna – kaže direktor Eklate Jurica Glavina. Uz dobar posao u Zaostorgu, oko 200 djece u sisačkim vrtićima preko Eklate uči engleski jezik, a osnovci u Zaostrog odlaze i na "male maturalce".

Ključne riječi

Komentara 2

PI
piranha2
23:39 23.03.2010.

ne idu samo djeca iz sunje i siska idu iz cijele županije

SS
sing sing
19:04 24.03.2010.

\"Odmaralište u Zaostrogu Grad Sisak obnovio je prije dvije godine s devet i pol milijuna kuna, da bi ga dao u zakup splitskoj tvrtki Eklata, koja najam plaća samo tisuću kuna mjesečno i jamči sisačkim osnovcima tek 139 besplatnih ljetovanja godišnje.\" Tisuću kuna mjesečno, to je 12 tisuća godišnje i za par stoljeća uloženo će se vratiti!? Netko je dobro zaradio? Ne spominju se Romi? Oni sada imaju svoga kandidata?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije