Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP-ov kandidat za EP

Biciklom od Bruxellesa do Zagreba: Glavašević će na putu razgovarati s dijasporom

Bojan Glavašević biciklira od Bruxellesa do Zagreba
Foto: Privatni album
1/3
18.05.2024.
u 15:13

Bude li izabran u Europski parlament, prioriteti će mu biti i politika hrane, kvaliteta života, pitanja slobode medija i zaštite manjina

Kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament koji će se održati 9. lipnja ove godine Bojan Glavašević krenuo je u završnicu kampanje - biciklom. Put između Bruxellesa i Zagreba dugačak 1573 kilometra, a cilj mu je prevaliti ga u dva tjedna.

“Na ovaj put sam se odlučio kako bismo podignuli svijest o tome da europarlamentarci nisu samo ljudi koji odu i onda ih nema pet godina, nego da ima nas koji planiramo i te kako biti prisutni u Hrvatskoj”, rekao je Glavašević na trgu ispred Europskog parlamenta u Bruxellesu odakle je započelo ovo putovanje.

Glavašević će se zaustavljati u gradovima i mjestima te razgovarati s našim ljudima o razlozima zbog kojih su se iselili iz Hrvatske, kao i o tome koji uvjeti su nužni da se eventualno vrate. “Pitat ćemo ih kako im je, što misle o tome da su važan dio razgovora u hrvatskoj politici, ali nisu sugovornici u tom razgovoru i pokušat ćemo im kroz ovu kampanju dati glas”, kazao je Glavašević.

Osim toga, planira i uspoređivati cijene životnih namirnica u zemljama kroz koje prolazi biciklom s onima u Hrvatskoj kako bi progovorio o temama koje najviše zanimaju naše građane, a to su životni standard i priuštivo stanovanje. Zaključio je kako će mu, bude li izabran u Europski parlament, prioriteti osim ovih koje je naveo, biti i politika hrane, kvaliteta života, pitanja slobode medija i zaštite manjina.

VIDEO Što Srbi misle o hrvatskim Rafalima?

Komentara 5

AG
ante.grozdanic51
11:01 19.05.2024.

Kad nemaš kao (nazovi) političar ništa pametno reći ili napraviti, onda se vozikaš biciklom.Kad će on to pričati s ljudima ako se vozi 100km dnevno.Ah da bicikl će biti u prtljažniku, pa kad treba izvadiš ga, mislim bicikl!

Avatar Scheweningen
Scheweningen
10:15 19.05.2024.

Malo preambiciozno rekao bih, 100 km dnevno i još gledati cijene i pričati sa ljudima Bilo kako bilo nek mu je sretan put

PV
prcko.vita
20:08 18.05.2024.

Čemu to? Znači ako ja sad krenem za Brisel na koljenima, klečeći, onda sam bolja osoba? Ne kužim fazon?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije