Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Komarica kod župana

Biskup Komarica: "Pola Hrvata u BiH izdali su njihovi političari"

'Banja Luka 22.06.2010 Biskup banjalucki Franjo Komarica sluzio misu povodom sedmogodinjeg pohoda Pape koji je tom prilikom boravio u Banjaluci u naselju Petricevac, Snimio:Dejan Moconja/VLM'
'Dejan Moconja'
03.05.2011.
u 14:49

Biskup Komarica apelira da se posebna pozornost posveti Hrvatima u BiH bez kojih nema BiH. Čudi ga ponašanje arogantnih međunarodnih predstavnika, još više ga čudi slijepo ponašanje hrvatskih političara iz Hercegovine, ali i iz Hrvatske

Nemirna BiH neće ostaviti mirnu Hrvatsku. BiH je u dramatičnoj situaciji, možda najdramatičnijoj od Daytona. U BiH se ljulja opstanak hrvatskog naroda. Dosadašnji vođe hrvatskog naroda zanemarili su pola zemlje. Pola Hrvata u BiH izdano je od svojih političara iz Hercegovine, kazao je banjolučki biskup Franjo Komarica na prijmu koji je za njega upriličio splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader.

Biskup Komarica apelirao je na što brže donošenje zakona o Hrvatima te da se posebna pozornost posveti Hrvatima u BiH. Hrvatska, podsjeća, i u Ustavu ima naznačeno pomaganje Hrvatima izvan Hrvatske. Ističe da međunarodna zajednica želi održati nestabilnost u BiH te da je BiH nasilno podijeljena na lakrdijaški način. A, bez hrvatskog domicilnog naroda u BiH, upozorava biskup Franjo Komarica, ta država ne može opstati. Hrvatima treba omogućiti da budu ravnopravni s drugim narodima u BiH.

– Čudi me ponašanje arogantnih međunarodnih predstavnika, a još više me čudi slijepo ponašanje hrvatskih političara iz Hercegovine kao i ovih iz Hrvatske, rekao je biskup i dodao: "I mi, Hrvati u Banjoj Luci, imamo pravo na Banju Luku i imamo pravo biti Hrvati".

Hrvatima u BiH trebaju ceste, električna energija, voda, radna mjesta. Biskup Komarica i župan Ante Sanader dogovorili su da u drugoj polovini lipnja izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije posjeti Hrvate u BiH. Bit će to velik znak i signal da, naglasio je biskup Komarica, nismo otpisani. Splitsko-dalmatinska županija mogla bi cementom pomoći izgradnju vinarije. Jer proizvode najbolje vino. A i njihov je sir trapist, koji je župan dobio na dar, prema riječima biskupa Komarice, vrhunski.

Komentara 116

LE
lebar
21:38 03.05.2011.

ti bosanci su unistili hrvatsku i kad malo bolje pogles oni srbi koje smo protjerali su bili kulturniji od ovih lopina sa predznakom hrvat

OB
-obrisani-
21:47 03.05.2011.

a da mi ipak podelimo tu bosnu......

DU
Deleted user
21:32 03.05.2011.

a sto je s drugom polovicom???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije