Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SV. JERONIM U ŠTRIGOVI

Biskup Radoš na 1600. obljetnici smrti sv. Jeronima

U varaždinskoj katedrali zaređen novi hrvatski biskup mons. Bože Radoš
Foto: Mario Naranda/PIXSELL
13.09.2020.
u 11:42

Sveta će se misa slaviti i na spomendan sv. Jeronima, 30. rujna u 18 sati u crkvi sv. Jeronima u Štrigovi, najavljuju iz Štrigove.

U Župi Štrigova, u varaždinskoj biskupiji, na krajnjem sjeverozapadu Hrvatske, od XV. stoljeća časti se sveti Jeronim i čuva tradicija štovanja ovoga sveca kršćanstva. Otkako su oci Pavlini sagradili ovdje crkvu i samostan, te je papa Nikola V. 1447. godine bulom Gloriosus Deus in sanctis suis podijelio posebne oproste za ovo proštenište, u Štrigovi se časti sveti Jeronim, crkveni naučitelj. Štoviše, otac Josip Bedeković, graditelj štrigovske crkve svetoga Jeronima, pomnim je historiografskim istraživanjem u 18. stoljeću označio upravo Štrigovu kao onaj antički Stridon u kojemu je ovaj svetac rođen, javljaju iz župe Štrigova.

Proslava 1600. obljetnice blažene smrti svetoga Jeronima i proštenje ove će se godine proslaviti u Štrigovi u nedjelju, 27. rujna 2020. svetom misom u 11 sati koju će predslaviti varaždinski biskup mons. Bože Radoš. Ove godine iznimno, radi epidemioloških mjera, sveta misa će se slaviti u dvorištu župne crkve u Štrigovi.

Sveta će se misa slaviti i na spomendan sv. Jeronima, 30. rujna u 18 sati u crkvi sv. Jeronima u Štrigovi, najavljuju iz Štrigove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije