CRNI FONDOVI

Bivša HDZ-ova blagajnica dokaze zakopala u dvorištu

'pavosevic'
Foto: ''
1/3
25.08.2011.
u 10:30

B. Pavošević iz pritvora je izišla za dva tjedna jer je USKOK-u dala "blago". Zbog istrage koja je u tijeku ne smije razgovarati s novinarima

Branka Pavošević, bivša HDZ-ova blagajnica, važan dio inkriminirajuće dokumentacije o načinu poslovanja vladajuće stranke zakopala je u dvorište svoje obiteljske kuće u Kloštru Ivaniću, doznajemo iz pouzdanih izvora. Očito i te kako spremna na suradnju s USKOK-om, te je spise, nakon izlaska iz pritvora, iskopala i predala istražiteljima koji ih sada detaljno proučavaju. Kako doznajemo, za njih su prava "poslastica", budući da sadržavaju vrlo važne materijale kojima će se na sudu dokazivati crna HDZ-ova blagajna, odnosno načini na koji se novac ispod stola dijelio šakom i kapom.

Sve po nalogu Sanadera

Zlatko Pavošević, suprug bivše šefice računovodstva HDZ-a, koja je to bila do Sanaderova povlačenja 2009., inače vlasnik građevinske tvrtke Ideo projekt (koja obavlja većinu javnih radova u toj općini), jučer nije želio ni potvrditi niti demantirati informaciju o "zakopanom blagu". Govorio je samo da novinari kod njih nisu dobrodošli. Njegova supruga, osumnjičena za zloporabu položaja, zbog istrage koja je u tijeku odbila je s nama razgovarati.

Da je B. Pavošević od uhićenja početkom srpnja ove godine istražiteljima bila spremna odati mnoge HDZ-ove mračne tajne pokazuje i činjenica da je puštena iz pritvora na traženje USKOK-a nepuna dva tjedna od uhićenja, iako joj je prvotno bio određen jednomjesečni boravak iza rešetaka. U svom iskazu u USKOK-u, podsjetimo, izjavila je da su novac iz crnog fonda dobivali Bianca Matković, Darko Milinović, Mladen Lacković, ali i tajnice, portiri, sve do pripadnika Mladeži HDZ-a. Mladen Barišić je, kako je rekla u iskazu, svaki mjesec u stranku donosio 30 do 40 tisuća kuna. Isplata na ruke u središnjici HDZ-a počela je po nalogu Ive Sanadera potkraj 2006. ili početkom 2007. godine. On joj je, rekla je istražiteljima, usmene naloge za isplatu davao isključivo u četiri oka, nikada preko telefona. "Svim navedenim osobama novac sam osobno predavala u svom uredu u središnjici stranke te Ivi Sanaderu nisam trebala dati povratnu informaciju o obavljenim isplatama", izjavila je USKOK-u.

Kako se dijelilo
"Riječ Ive Sanadera bila je svetinja pa se pretpostavljalo da se njegovi nalozi uvijek izvršavaju...", još je kazala u USKOK-u, dodajući kako bi ostala bez posla u HDZ-u da nije postupala po nalozima tadašnjeg premijera. Također, izjavila je da su joj se znale javljati osobe s platnog popisa pitajući je "ima li što za njih".

* Koliko su novca mjesečno po tvrdnji Branke Pavošević dobivali Darko Milinović, Bianca Matković, Ivan Jarnjak, Marija Cik, Ivan Vuksan, Šime Višić, Matej Šilipetar i mnogi drugi pročitajte u dnašnjem tiskanom izdanju Večernjeg lista.

 

Komentara 376

KU
kukuriku
16:05 25.08.2011.

venezuela..., pitaj Cáveza ..!!...\"on sve zna...\"..-.))

DU
Deleted user
10:54 25.08.2011.

Hahahaha najbolji mi je Darko Milinović, kaže-taj novac je bio za obnovu crkve..moš\' si mislit. (a ne za onu kućerinu koju je izgradio nedavno..) koma..

VE
venezuela
15:58 25.08.2011.

Zakaj su tuđmani dobili vilu od 1 400 kvadrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije