Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandalozno

Bjelovarska uprava podigla si plaće i za više od 1000 kuna

'20.09.2010., Bjelovar - Detalj sa Gradskog vijeca Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
21.09.2010.
u 12:00

Gradonačelnik Antun Korošec kazao da po zakonu smiju i više te da nema ničeg dvojbenog u toj odluci

To je samo simbolična korekcija koju činimo zbog usklađivanja s novim zakonskim odredbama. Tako je na Gradskom vijeću aktualna vlast obrazložila donošenje nove Odluke o koeficijentima za obračun plaća službenicima i namještenicima gradske uprave. Rečeno je da se mjesečno izdvajanje povećava za svega pet tisuća kuna, te da zaposlenici uglavnom to neće ni osjetiti jer su pojedinačno gledano u pitanju povećanja od samo par desetaka kuna. No istina je ipak nešto drugačija. Neki to doista neće osjetiti, ali nekima će plaća toliko porasti da se to nikako ne može nazvati simboličnim.

Korekcije nisu simbolične

Korekcija koeficijenata na prvi pogled doista je mala, ali iznosi u konačnici ipak nisu. Primjerice, pročelnicima je koeficijent povećan s 4,0 na 4,3 što ne izgleda puno, no kad se razlika od 0,3 poena pomnoži s osnovicom od 3200 kuna dobivamo da im plaća u bruto iznosu raste za oko tisuću kuna, a to se nikako ne može smatrati simboličnim povećanjem. No pročelnici nisu jedini kojima plaće rastu, tako da će se mjesečna izdvajanja zapravo povećati i više od onoga što se tvrdilo. Najveće "podebljanje" na platnoj listi osjetit će osobe koje rade na mjestu administrativnog tajnika i referenta za odnose s javnošću. Njima je koeficijent porastao za 0,5 poena ili sasvim konkretno za oko "simboličnih" 1600 kuna.

SDP jedini protiv

Gradonačelnik Korušec u tome ipak ne vidi ništa sporno.

– Za razliku od drugih koji sada moraju smanjivati plaće i po 30 posto, mi smo na svega 64 posto iskorištenosti onoga što nam zakon omogućuje – tvrdi Korušec i dodaje da su koeficijenti mijenjani po složenosti posla, a ne po imenima kako se to sada predstavlja. Suprotno gradonačelniku u oporbenom SDP-u povećanje drže neopravdanim.

– Ovo je neodgovorno jer kako to da u proračunu nema novca za gradski prijevoz i za novorođenčad, a ima za plaće – pita se Vanja Posavac, priznajući da su kao oporba na Gradskom vijeću trebali oštrije reagirati.

Komentara 5

SA
samura
16:28 21.09.2010.

nek opet stoka glasa za stoku

I3
ivica-39
18:08 21.09.2010.

šteta korošeca nezna gdje je i uzima što može - to je stil đurđe banja lučanke.nema više šanse niti u higijenskom kao niti čačija medicinskom.

OB
-obrisani-
18:23 21.09.2010.

najveci silovatelj silovao preko 300 dijece klik: http://adf.ly/6tJY

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije