Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri pitanja

Božo Petrov: Neće biti svetih krava i uhljeba

'bozo'
''
22.09.2013.
u 15:24

Gradonačelnik Metkovića, Božo Petrov, odgovorio je na tri pitanja o situaciji u gradskoj blagajni.

Zbog čega ste sebi i suradnicima smanjili plaće na minimalac? Zar je situacija u blagajni toliko loša?

Situacija je u gradskoj blagajni, moglo bi se reći, \"kritična\". Smanjenje plaće napravljeno je zbog toga, kako bismo vratili dvije zaostale plaće te se borili da ne dođe do rebalansa proračuna koji bi značio još veći dug. Usto ovim potezom želimo pokazati da u Gradu Metkoviću neće postojati mogućnost \"svetih krava\", odnosno uhljebljenja te će se zaposlenici i te kako trebati uhvatiti posla kako bi zaradili plaću. Ovaj minimalac neće trajati dugo, nadam se, a uvest će se poslije i druge mjere stimulacije rada uz koje će zaposlenici imati mogućnost vratiti se na prošlu razinu plaće ako budu ispunjavali kvalitetan mjesečni opseg posla.

Nije li to već drugo smanjenje? Ovo ste ljeto sebi i suradnicima već smanjili plaće za 30 posto.

Potpuno smo srezali reprezentacije grada, sve silne udruge, naknade odborima i vijećima, sportske klubove... Ne vjerujem da više postoji način na koji možemo štedjeti a da ne pilimo granu na kojoj grad raste. Ne želimo dirnuti u dječje vrtiće, obrazovanje, infrastrukturu... Strah me i pomisliti, ako budemo osuđeni sami na sebe s ovolikim ostavljenim dugom, što će se dogoditi ako i to budemo trebali raditi kako ne bismo još više potonuli u deficit. (pmž/VLM)

Kakve još uštede imate u planu s obzirom na tako lošu situaciju u gradskoj blagajni?

To prvo smanjenje bilo je najodgovornijim osobama u gradskoj upravi. Ni ovo drugo smanjenje neće znatno popraviti \"krvnu sliku\" gradske blagajne, ali je napravljeno da bi je barem u određenom dijelu stabiliziralo te je ono pravi vapaj državnoj vlasti da svojim mogućnostima pomogne našoj samoupravi.

>>Gradonačelnik Metkovića svoju i plaće radnika srezao na minimalac

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije