Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokušaj ubojstva

Branku Mamiću određen istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke

Trogir: Policijske partole blokirale su oba Čiovska mosta, pregledava se svaki automobil
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
03.07.2023.
u 14:38

Tužiteljstvo ga sumnjiči ga da je iz bezobzirne osvete i niskih pobuda ispalio tri hica iz pištolja kalibra 9 milimetara u glavu i tijelo J. M.-a za kojeg je bio uvjeren da održava ljubavnu vezu s njegovom suprugom. Dva metka pogodila su mladića u glavu, jedan u rame.

Bivši policajac Branko Mamić (55) osumnjičen za pokušaj teškog ubojstva svoga susjeda J.M. (32) priveden je u ponedjeljak istražnom sucu Županijskog suda u Splitu koji mu je odredio istaržni zatvor zbog mogućnosti ponavljanaj djela i utjecaja na svjedoke.

Tužiteljstvo ga sumnjiči ga da je iz bezobzirne osvete i niskih pobuda ispalio tri hica iz pištolja kalibra 9 milimetara u glavu i tijelo J. M.-a za kojeg je bio uvjeren da održava ljubavnu vezu s njegovom suprugom. Dva metka pogodila su mladića u glavu, jedan u rame. Brani se šutnjom. Općinski sud u Splitu još u petak odredio mu je pritvor jer je prekršio mjeru opreza izrečenu nakon što je 4 mjeseca proveo u zatvoru zbog obiteljskog nasilja.

Naime, Mamić je početkom godine u nastupu mahnite ljubomore, supruzi, s kojom ima petero djece, prijetio ubojstvom držeći pištolj u ruci i vrijeđao je. Čak je i zapucao u zid, a poslije se pred sudom branio kako je bilo slučajno, navodno nije znao da je metak bio u cijevi. Općinski sud u Splitu početkom svibnja nepravomoćno ga je osudio na dvije i pol godine zatvora, od čega 10 mjeseci bezuvjetno, a ostatak od godinu i osam mjeseci uvjetno, s rokom kušnje od pet godina. Pušten je na slobodu do pravomoćnosti uz mjere opreza zabrane supruzi i djeci jer je osuđen zbog ukupno sedam kaznenih djela počinjenih na štetu supruge i njihove djece.

POVEZANI ČLANCI:

ODO se žalio na visinu presude kao i na njegovo puštanje iz istražnog zatvora koje je završilo pokušajem ubojstva mladića na kojega je bio bezrazložno ljubomoran. Mladić je sličnih godina kao njegova kćer, susjedi su i družili su se, a s obzirom da je ribar, majci je znao poslati ribe, što je u Mamiću izazivalo mahnitu ljubomoru. -Vidio sam ga tri dana ranije. Žalio mi se da je zbog žene bio u zatvoru, tvrdio da ga vara. Govorio sam mu da se smiri. "Žena ti je prva liga, kako to možeš govoriti, majka je tvoje dice", uvjeravao sam ga, međutim, očito njega nitko nije mogao uvjeritI.

>> VIDEO U Trogiru upucan čovjek, policija traži napadača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije