radikalni islamist

Brat ubojice iz Toulousea: Ponosim se njegovim ubojstvima

Abdelkader Merah
AFP/PIXSELL
24.03.2012.
u 14:51

Abdelkader Merah (29) pomogao je bratu Mohhamadu ukrasti skuter za ubilačke pohode

Brat francuskog ubojice koji je smaknuo sedam ljudi, uključujući troje djece, izjavio je policiji u Toulouseu kako se ponosi ubojstvima te kako je ubojici pomogao ukrasti skuter koji je koristio u krvavim pohodima, prenio je The Guardian.

Abdelkader Merah (29) pritvoren je zajedno s majkom Zoulikom Azir, djevojkom te dvojicom muškaraca i to dan nakon smrt brata Mohammeda (23). Dok je majka u subotu ujutro puštena na slobodu, Abdelkader, koji je također islamistički ekstremist,  zadržan je u pritvoru te je prebačen u glavni grad Pariz gdje će ga policija ponovo ispitati.

U njegovom je automobilu ranije pronađen eksploziv, no odbio je priznati da je bio upoznat s bratovim planovima za ubojstva.

Podsjetimo, Mohammad Merah ubijen je tijekom pokušaja bijega iz kuće u kojoj se skrivao. Nakon što je  preuzeo odgovornost za ubojstva trojice francuskih vojnika sjevernoafričkog podrijetla te troje djece i rabina ispred židovske škole, odlučio je skokom kroz prozor kupaonice okončati 32-satnu opsadu policijsku opsadu. Specijalci su kasnije potvrdili kako ga je tijekom skoka snajperist pogodio u glavu.

 

 

 

Komentara 29

OB
-obrisani-
17:15 24.03.2012.

Ponosim se njegovim ubojstvima >>> Problem je u tome sto UVIJEK nastradaju nevini

DU
Deleted user
17:15 24.03.2012.

neka ponovi podvig svog brata akrobata...skok u nebo

Avatar BigBadWolf
BigBadWolf
17:10 24.03.2012.

Problem je Islam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije