Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTARSTVO OBRANE

Britanci objavili mapu gdje se nalaze ruske snage: 'To su najnoviji obavještajni podaci'

Britansko ministarstvo obrane
09.03.2022.
u 23:16

Ukrajinske zračne snage su imale značajan uspjeh protiv ruskih modernih vojnih aviona, sprječavajući ih da postignu kontrolu nad zračnim prostorom - navode iz Ministarstva.

Britansko Ministarstvo obrane objavilo je u srijedu navečer najnovije obavještajne podatke.

- Borbe sjeverozapadno od Kijeva s ruskim snagama ne dovode do ikakvog značajnog pomaka. Gradovi Harkiv, Černihiv, Sumi i Mariupolj su okruženi ruskim snagama i nastavljaju biti mete teškog granatiranja. Ukrajinske zračne snage su imale značajan uspjeh protiv ruskih modernih vojnih aviona, sprječavajući ih da postignu kontrolu nad zračnim prostorom - navode iz Ministarstva.


Podsjećamo, otkad je počela ruska invazija, Ukrajinu je napustilo dva milijuna ljudi, a ratu se ne nazire kraj. Dosad su održana tri kruga pregovora, a pregovore će nastaviti ministri vanjskih poslova, ruski Sergej Lavrov i ukrajinski Dmitro Kuleba koji se planiraju sastati u Turskoj u četvrtak.

Svjetske države nastavljaju s uvođenjem sankcija Rusiji, SAD je najavio da će potpuno zabraniti kupovinu ruske nafte, a Rusiju napuštaju velike zapadne kompanije poput Coca-Cole, Starbucksa, McDonald'sa... 

VIDEO: Nuklearka u Černobilu ostala bez struje, Rusija granatirala dječju bolnicu i rodilište, EU uvodi nove sankcije

 
 

 

 

Komentara 17

DU
Deleted user
00:11 10.03.2022.

Cijeli svijet govori da Rusi pomalo napreduju, čak i Ukrajinci to govore, a ovi Britanci već5 dana tvrde da su Rudi gotovi, da samo što nidu uništeni, da se Ukrajinska avijacija suprotstavlja... Baš me zanima od kuda polijeću ti avioni koji se uspješno bore s Rusima i zašto već nisu uništili ruski konvoj koji već danima bespomoćno stoji sjeverno od Kijeva? Jedno je pokušati ublažiti situaciju i podići moral ljudima, ali ovo je već smiješno.

Avatar Hundjager
Hundjager
04:47 10.03.2022.

Nešto vam je ova mapa zastarela poprilično. Ista stvar sa mapama kao i u Sirijskom ratu. Dok je ISIL pobeđivao i napredovao mapa je redovno update-ovana, nakon što su Rusi uleteli pa počeli zajedno sa Sirijskom Arapskom Armijom potiskuju ISIL mapa se više gotovo da nije update-ovala, tako je ista stvar i u Ukrajini.

ST
stefj
02:33 10.03.2022.

Karta može zavarati, Ukrajina je ipak najveća zemlja Europe. Rusi napreduju, definitivno sporije nego što je itko očekivao, no ipak vidljivo... Sada tek slijede prave bitke za gradove, tu će se vidjeti da li se Ukrajina može obraniti... Što se tiče aviona, izgleda da Ukrajina ipak nije izgubila kompletnu avijaciju, vidimo i po tome što tu i tamo obore koji njihov avion. Isto tako, bez obzira da li Ukrajinci pretjeruju ili ne, Rusi imaju i velikih gubitaka, no to njima nikada nije predstavljalo problem. Cijela njihvoa doktrina ne gleda na gubitke, imaju i više nego dovoljno opreme, isto kao i ljudi... Npr. da je Ukrajina uništila samo polovicu tenkova što se hvale, to je velika količina, ali to je jedva 1% tenkova koliko Rusi imaju... Jedini način usporavanja Rusije je ekonomski, no dok EU ovisi o Ruskoj nafti, nema tu sankcija. A od nafte Rusija ima milijarde, što joj je dovoljno za financiranje rata... Što se tiče naroda, većina ljudi tamo živjela je u bijedi i živi u bijedi, neće im smetati što nema CocaCole ili McDOnaldsa, bit će im ko u SSSR-u...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije