Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ HYPO BANKE

Bruno Orešar: Podmeću mi oni protiv kojih se vodi istraga

orešar
Arhiv VL
15.03.2010.
u 13:49

Nikad nisam bio uključen ni u kakvo "pranje" novca Hypo banke. Većinu zaduženja u Hypo banci vratio sam prijašnjih godina, kaže Bruno Orešar.

Nakon što je SEEbiz prošlog tjedna iz dvaju izvora dobio potvrdu o istrazi o pranju novca u tvrtki Hoteli Novi (a navodno je riječ o 30 milijuna eura), oglasio se Bruno Orešar. Podsjetimo, prema pisanju SEEbiza, austrijsko tužiteljstvo, koje se bavi sumnjivim kreditima Hypo banke u poslovima s nekretninama u Hrvatskoj, stiglo je i do njegova imena.

– Nisam ni pod kakvom istragom austrijskih istražitelja, pod istragom su bivši čelnici i zaposlenici Hypo banke. Isto tako, nikad nisam bio uključen ni u kakvo "pranje" novca Hypo banke. Većinu zaduženja u Hypo banci vratio sam prijašnjih godina, tako da su sadašnji dugovi bitno smanjeni (do dva milijuna eura). Sve ostalo je podmetanje kroz anonimne izvore onih protiv kojih se vodi istraga, ne bi li se medijska pozornost usmjerila što dalje od stvarnih krivaca – kazao je Orešar za T-portal i dodao:

– Na početku investicije pojavio sam se isključivo kao izvođač radova, a u trenutku kada je Hypo banka obećala i potpisala, pa na dvije godine zaustavila financiranje projekta u Novom Vinodolskom, pojavio sam se kao kreditor projekta, što sam ostao do danas. Vlasnička povezanost ne postoji, ali zato postoji moj velik interes da se projekt uspješno privede kraju.

 

Komentara 10

Avatar punkufer
punkufer
15:16 15.03.2010.

Orešar je ratni profiter, žmukler i grebator. Dobro da je došao na red. Već je bilo vrijeme.

OB
-obrisani-
14:42 15.03.2010.

A kak si došal do kamenoloma?

Avatar žič
žič
14:55 15.03.2010.

to je politički proces,kaže on,ljubomorni su kaj sam sa tuđmanom igral,,ping-pong,,...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije