čačić:

Čačić: U slučaju neuspjeha cijela Vlada će preuzeti odgovornost

'27.02.2012., Zagreb - Radimir Cacic, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
'Igor Kralj/PIXSELL'
05.03.2012.
u 20:44

Ako pad BDP-a početkom 2013. godine bude 2 posto svi smo odgovorni, rekao je ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Ako pad BDP-a početkom 2013. godine bude 2 posto svi smo odgovorni i preuzet ćemo odgovornost, i ja i cijela Vlada, rekao je ministar gospodarstva Radimir Čačić gostujući u ponedjeljak na HTV-ovom Dnevniku plus voditelja Aleksandra Stankovića.

Investicijski potencijal javnog sektora, rekao je Čačić, Vlada želi dići s 1,200 milijardi eura na najmanje 1,8 milijardi, što je "donji graničnik", odnosno na 2,4 milijardi, što je zapravo cilj. Što se energetskog sektora tiče, trenutno nema gotovih projekata, no krajem ove i početkom iduće godine ti će projekti nositi hrvatskog gospodarstva, smatra Čačić. Rekao je kako će se tijekom 2012. voditi pripreme za 2013., ali u prijenos i distribuciju ide se već ove godine.

Čačić je komentirao i cijene benzina, rekavši kako država objektivno ne može zaustaviti njihov rast cijena, ali može pridonijeti sugestijama i skidanjem trošarina. Izrazio je zadovoljstvo Fitchovom ocjenom kreditnog rejtinga Hrvatske.

- To je ogroman uspjeh, cijela Europa je pala - rekao je Čačić, i dodao:

- Ovo je više nego što je ijedna vlada sada dobila.

Čačić je stao u obranu izbora Zlatka Koračevića za predsjednika Uprave HEP-a jer je riječ o, kako je rekao, menadžeru, dokazano kvalitetnom kadru koji ima i određeno iskustvo u politici. Priznao je da Koračević nema iskustva u energetici, ali naglasio kako je HEP-u potreban čovjek koji može organizirati prvorazredni tim.

- Mi ovdje trebamo lidere koji su u stanju nositi konkretne zadatke - rekao je Čačić, dodavši kako čovjek sa strane u takvim situacijama ima puno manje problema nego insider. Izjavio je i kako su svi ključni ljudi u javnim tvrtkama izabrani političkim putem, te da HNS ništa nije dobio, već su ih građani birali da to rade.

Čačić je odbacio optužbe o bahatosti koje je, među ostalima, iznio i sociolog Dražen Lalić gostujući ovog vikenda u Stankovićevoj emisiji Nedjeljom u 2.

- Ja osobno sam tu da dam rezultate - zaključio je.

Komentara 77

HR
hrza
10:33 07.03.2012.

A koja će bit korist od toga??????

LI
Lisnjak
14:27 07.03.2012.

Citam par komentara, svaki oslikava istinu. Tako da nemam sto posebno dodati.

ST
standup
22:52 05.03.2012.

..\"preuzeti-odgovornost\".., isto ko i za maglu u madjarskoj..!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije