novi ministar

Čačić zadovoljan Zmajlovićem: Projekti Ombla i Plomin ići će dalje

milanovic, čačić
Sanjin Strukić/Pixsell
11.06.2012.
u 16:25

Za Ankicu Mamić Čačić je kazao kako mu nije PR agentica, nego za njega osobno radi PR

Ministar gospodarstva Radimir Čačić siguran je kako će projekti Ombla i Plomin ići dalje te očekuje izvanrednu suradnju s novim ministrom zaštite okoliša Mihaelom Zmajlovićem.

– Upoznao sam gospodina Zmajlovića, koji je mlad i dinamičan stručnjak i političar. Očekujem da će poduzeti sve najviše i najbolje za zaštitu naše prekrasne prirode i još uvijek očuvanog okoliša. Siguran sam će i projekti elektrocentrala Ombla i Plomin ići dalje – izjavio je Čačić, dok je za Ankicu Mamić kazao kako mu nije PR agentica, nego za njega osobno radi PR.

Ministar je zajedno s premijerom Zoranom Milanovićem posjetio Sisak povodom Dana Sisačko-moslavačke županije. Osim što je nazočio svečanoj sjednici županijske skupštine, dvojac je posjetio i Segesticu, koju je u stačaju kupio zagrebački Badel. Nakon obilaska dijela pogona u kojima je obnovljena proizvodnja, premijer Milanović rekao je novinarima:

– Ove su priče o posrnulim tvrtkama poučne jer pokazuju što može država, a što mora privatni sektor. Činilo se da je u Sisku mnogo toga prestalo postojati, ali nije. Primjeri su upravo Segestica i Željezara. Za Željezaru nismo mi mogli tražiti novoga vlasnika, ali mi smo se zauzeli za rješavanje nekih drugih problema, kao što je ukidanje antidampinških carina.To nije lobiranje, nego zagovaranje hrvatskih interesa na najvišoj razini u Europskoj komisiji. Dakle, ovakvi sustavi mogu opstati i razvijati se samo u sinergiji države i privatnog sektora – rekao je Zoran Milanović.

– Ova tvornica govori o tome koliko je važno zadržati industrijske sustave. Iako je dio tržišta izgubljen, preseljenjem nekih pogona iz Badela ovdje će opet biti prvorazredna proizvodnja. Već je 30 posto proizvodnje u izvozu. Ovdje je već četrdesetak ljudi i treba čestitati svima koji su doprinijeli obnovi proizvodnje. Isto tako mogu potvrditi da će i Rafinerija opstati i proizvoditi na razini kapaciteta koji su dogovoreni kada je MOL ulazio kao strateški partner – rekao je ministar Radimir Čačić.

Komentara 140

NE
neverane
19:00 11.06.2012.

Ombla i Plomin idu dalje stop Holy je pala stop zadatak izvršen stop vaš prvi potpredsjednik stop

FE
Felicijen
07:24 12.06.2012.

Znači ipak je neće reciklirati ?

Avatar ukurtapash
ukurtapash
19:00 11.06.2012.

e dobro da je radimir zadovoljan... i ministrica spoljasnjih poslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije