Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI ŠAMAC

Carinice navodno tražile mito od putnika: 'Šta ćemo s krunama, odite na bankomat. Mi vam izlazimo ususret'

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
02.09.2021.
u 15:49

Iako se na snimci čuje navedeni razgovor i traženje mita, nije potvrđeno radi li se zaista o hrvatskim carinicima

Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac iz BiH u Hrvatsku, dvije carinice navodno su putnika tražile mito. Prvo su mu kazale da on ''nešto predloži'', a kada je muškarac rekao da nema puno novaca kod sebe, usmjerile su ga na obližnji bankomat. 

Navodno je putnik u vozilu imao teglu meda, tri boce originalnog vina, jednu bocu Pelinkovca te 15-ak konzervi paštete. 

- Ovaj video odlučio sam objaviti kako bih skrenuo pažnju putnicima da ne ulaze u rizik s nošenjem nepotrebnih stvari jer se time dovode u situaciju da budu izloženi maltretiranju ili visokim kaznama, napisala je anonimna osoba koja je na YouTubeu kanalu 'Forever' objavila ovaj video. 

- Sve sam vam objasnila, ne mogu više objašnjavati. Znam da vam treba hrana za put, morate jesti, ali mi vas ne možemo pustiti, kazala je sa snimke jedna od carinica. 

- Kazna vas sigurno ne bi koštala ispod 10.000 kuna, najmanje. Tri sata ćete stajati ovdje, ma lažem, i više. Ako pišemo prekršaj, ja vam ne bi bila na mjestu, nadovezala se druga. 

- Vi predložite kolegici nešto i računajte da vam ona s time izlazi ususret, govori prva carinica. 

Muškarac im je potom objasnio da nema puno novaca u gotovini i da bi morao do bankomata, na što su mu carinice odgovorile da na granici nema bankomata. 

- Kolegica gubi na plaći ako ne napiše prekršaj, umorna je, govori carinica, na što je muškarac ponovio da ima oko 100 eura u gotovini odnosno oko 1500 švedskih kruna i da nema više. 

- Neću to, šta će mi švedske krune, nasmijale su se carinice i kazale putniku da ima bankomat u obližnjem selu i objasnile put. 

- Vidim da ste normalan čovjek, niste bezobrazni, i zato ovo radimo i izlazimo vam ususret, kazala je carinica.  

Kako piše nadalje u videu, nakon što se putnik vratio i rekao da ne može podići gotovinu, carinice su mu rekle da će ga pustiti pod uvjetom da se vrati i i istovari sporne stvari. 

- Ništa, nemamo više ništa za pričati, ajmo vratite se i vratite vozilo sa stvarima u Bosnu i nećemo raditi prekršaj, oprostit ćemo vam, kazala je carinica. 

Iako se na snimci čuje navedeni razgovor i traženje mita, nije potvrđeno radi li se zaista o hrvatskim carinicima. 

Ključne riječi

Komentara 31

NE
Neutralac
16:01 02.09.2021.

Ako su nasi, onda najostrije sankcionirati.....!!!!

UM
Umjereni
18:15 02.09.2021.

OvoJESU naši. Nemojte se ovdje sramotiti smiješnim izlikama o naglasku. U pitanju je ulaz u EU i zato mu žene i govore da smije nositi samo što je pripremljeno za pojesti a da mu mogu čak i to uskratiti. Ja bih takve minimalno na pet godina u zatvor. Ovo je obijesno sramoćenje vlastite države. Lagati čovjeku koliko će čekati radi obrade i svime ga tjerati da plati mito. Sramotna balkanština.

AA
Aabbcc11
16:31 02.09.2021.

Puno putijem po EU. Dosad su me samo Mađari tražili mito, policija i carina, drugdje nitko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije