U Arizoni

'Čekao' 35 godina - Pogubljen najstariji osuđenik u SAD-u

zatvor u Arizoni, portal
screenshot/Youtube
09.10.2013.
u 21:22

Presudu je potvrdio Vrhovni sud 1989. od kada su uložene mnoge žalbe i čije se izvršenje čekalo 35 godina. Bio je na uvjetnoj slobodi zbog slučajnog davljenja svog seksualnog partnera 1968. godine, kada je bio optužen za novo ubojstvo.

U američkoj državi Arizona pogubljen je najstariji osuđenik, gotovo 35 godina nakon što je osuđen na smrt zbog ubojstva. Edward Harold Schad Jr. (71) pogubljen je samo dva sata nakon što je sud odbio njegovu posljednju molbu za pomilovanjem, piše ABC News.

Osuđen je na smrt zbog ubojstva 1979.,a  zatim ponovno 1985. godine, nakon što je prva presuda bila odbačena. Presudu je potvrdio Vrhovni sud 1989. od kada su uložene niz žalbi i čije se izvršenje čekalo 35 godina. Bio je na uvjetnoj slobodi zbog slučajnog davljenja svog seksualnog partnera 1968. godine, kada je bio optužen za novo ubojstvo. Uhićen je tijekom vožnje žrtvinog Cadillaca nekoliko tjedana nakon što je pronađeno tijelo ubijenog 1978., s konopom oko vrata.

Današnje pogubljenje je 35-to od 1992. u Arizoni, a 121. u povijesti te američke države, među kojima su se našle i dvije zatvorenice.

>>Smrt u mukama: Zatvori nemaju od koga kupiti lijek za smaknuća

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije