Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Cezar pred vratima: Milanović i SDP od prve sekunde krše upozorenje Ustavnog suda

U Hrvata je glavna krilatica "Neprijatelj mojeg neprijatelja moj je prijatelj". U tome se nadmeću desni i lijevi. No, nitko do sada nije se usudio otići ovako daleko

Komentari 15

BL
bltvar
11:21 21.03.2024.

Uzurpator i SDP plasiraju krajnje diletantsku fiškalsku interpretaciju Ustava po pitanju prava Predsjednika RH da sudjeluje u izbornim procesima. Po istoj "ono što izrekom u Ustavu nije zabranjeno dopušteno je". Međutim, u važečem Ustavu je ZAPISANO da predsjednik ne smijee sudjelovati u izbornim procesima. To je zapisao upravo SDP pa i uzurpator kao Račanovo političko dijete koji je u partiju ušao 1999. Naime kao akt "detuđmanizacije" i prelazak na parlamentarni sustav, 9. siječnja 2000. iz Ustava je uklonjena odredba po kojoj predsjednik može biti stranačka osoba (čl. 96). Sam akt uklanjanja ostao je ZAPISAN u aktualnom Ustavu njegovim stupanjem na snagu 2000. godine. Znači uzurpator demokracije i Peđica se ne pozivaju na važeči Ustav već na onaj polupredsjednički "Tuđmanov". Druga nebuloza je pozivanje na Zakon o izboru za Europski parlament. Ustav je iznad zakona, uz dodatak da rečeni zakon sadržajem nije neustavan.

VL
EJ
ejStef
10:20 21.03.2024.

Kakav Cezar? Cezar je u kontekstu perioda bio vrlo uspješan političar koji je prošitio Rimsko carstvo... Milanović je dokazano neuspješan premijer koji je unazadio Hrvatsku najmanje 10 godina, a međunarodna situacija je bila poprilično povoljna.

VL
VE
velegrad
13:58 21.03.2024.

Drugovi znaju ustav tumačiti prigodno kako njima paše, po šumama i gorama.

VL
VE
velegrad
10:47 21.03.2024.

Eto koliko je crvenima do prava i pravice, sljednici Broza ne drže se prava k'o pijan pilota, osim ako nije njima na korist. To je povijest potvrdila na montiranim procesima.

VL
BA
bacenheider
10:19 21.03.2024.

Ako tako nastave poslije izbora suspendirat sdp i protiv Milanovica pokrenut opoziv.To sto oni rade nije normalno,svi Ustavnopravni strucnjaci i Ustavni sud su po njima divljaci,gangsteri,a samo su oni pametni.

VL
KA
Kapitol
13:26 21.03.2024.

Preporucam neznalicama da si procitaju Ustav. Nemojte samo komentirati kaj vam je servirano.

VL
Avatar southman
southman
11:22 21.03.2024.

Banda boljševićka će se utopiti u svojim rijekama nepravde !

VL
DM
D'Mich
10:33 29.03.2024.

Ma sve su to prazne priče. Predsjednik ne smije utjecati na izbore i Milanoviću je to jasno i on to zna jako dobro samo se pravi lud. Zašto se pravi lud, to je pravo pitanje.Ja sam duboko uvjeren da on svjesno želi destabilizirati Hrvatsku. Ukratko očekujte još iznenađenja od predsjednika pogotovo ako ih on tijesno izgubi.

VL
PA
pasodoble12
09:32 22.03.2024.

Jel to autorova prognoza? Ajo je i Cezar kršio pravila, ipak je pobijedio.

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
11:30 21.03.2024.

Zanimljivo da je Ustavni sud jedostavno kao i cijelo sudstvo i tužilaštvo i odvjetništvo, zadržao dosmrtno izdržavanje nesretnika od strane njima potpuno nepoznatih kombinatora i često puta falsifikatora. Tako da uz očitu podršku Vlade i Sabora g. Plenkovića taj izmišljeni zakonski proces služi za pljačku hrvatskih staraca. Pa ih još žive njima potpuno nepoznati ljudi istjeraju iz stanova i kuća, uzmu im zemljišta, bankovne račune i osobnu imovini. Umjesto da se takva odredba ukine, vlast HDZ-a radi što hoće. U interesu naroda? Ili možda žena HDZ-a? Ili je to ne-tema, kao plin za cent?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.