Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi je gradonačelnik prvi radni dan proveo na sastancima, a suradnicima je najavio oštar tempo

Đapić uručio fascikl Bubalu i otišao se 'dobro odmoriti'

04.06.2009.
u 17:42

Zdravica je umalo izostala. Šef HSP-a Anto Đapić predao je otanji fascikl sa sažetkom o stanju u Gradu Osijeku, a time i gradonačelničku fotelju svome nasljedniku Krešimiru Bubalu (HDSSB) te se ubrzo okrenuo prema izlazu. Tek na upozorenje novinara, sjeli su ponovno i nabrzinu popili sok.

”Ja bih išao”
Dok je Bubalo najavio suradnicima kako godišnjih odmora neće biti do 1. kolovoza jer počinju raditi punom parom, Đapić je kazao da će se prvo dobro odmoriti.

– Ostajem u Osijeku, živjeti i raditi. Posvetit ću se stranci, ali neću se maknuti iz osječke politike. Kažu mi sada da sam premlad za mirovinu, a ranije su govorili da sam prestar za gradonačelnika. Istina, 20 godina u politici je mnogo, došlo je vrijeme da razmislim što i kako dalje – komentirao je Đapić informacije da bi se mogao povući u mirovinu. Jedini je on, dodao je, preostao od stranačkih lidera s početka ‘90-ih. Druženje je trajalo svega desetak minuta.

– Ja bih išao, vi možete ostati – rekao je Đapić.

Novi se gradonačelnik, pak, povukao u ured s dogradonačelnicima Danijelom Lovoković i Ivanom Vrdoljakom (HNS).

“Minus” 55 milijuna kn
– Potekla sam iz ovih struktura, znam što me čeka i malo me čak i strah – kazala je D. Lovoković, koja je za vrijeme vlasti Zlatka Kramarića bila pročelnica Odjela za urbanizam, a krajem 2007. i početkom prošle godine povjerenica Vlade RH u Gradu.

Bubalo je komentirao kako je fascikl koji je dobio mnogo tanji od onoga koji je sat vremena ranije predao svome nasljedniku u fotelji osječko-baranjskog župana Vladimiru Šišljagiću pa je odmah nakon primopredaje zatražio i nadopunu izvješća o stanju u Gradu.

Približno 200 milijuna kuna prihodovao je Grad ove godine, no rashodi iznose oko 255 milijuna. “Minus” je, ne računajući višak prihoda iz prošle godine, približno 55 milijuna kuna.

– Nisu naplaćena 24 milijuna komunalne naknade, kao ni 21 milijun komunalnih doprinosa – naveo je Bubalo.

S odabirom savjetnika, ustvrdio je, neće se žuriti.

– Preispitat će se svako radno mjesto u gradskoj upravi i praznog hoda neće biti. Očekujem da ćemo sve staviti na svoje mjesto do 31. prosinca – poručio je, dodajući kako “ljudima treba dati priliku”.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije