Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŽAS!

Dječaku (9) u Zagrebu u ruci eksplodirala petarda. Ostao je bez svih prstiju osim palca

Pirotehnička sredstva
Borna Filic/PIXSELL
22.12.2022.
u 11:49

– Hitna ga je dovela k nama u 19.19 minuta. Odmah smo krenuli na operaciju. Nažalost, nije bilo moguće spasiti četiri prsta, ostao mu je samo palac – rekao je primarijus Novak.

Devetogodišnjem dječaku u ruci je u srijedu eksplodirala petarda zbog čega je ostao bez četiri prsta. Iako su mu liječnici na Rebru pokušavali spasiti šaku, prsti su bili potpuno uništeni.

U ovom trenutku u tijeku je operacija jer mu pokušavaju liječnici spasiti šaku, što je za 24sata potvrdio dr. Milivoj Novak, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb.

– Dječak je upravo ponovno ušao u salu kako bi mu se pokušala dalje spasiti lijeva šaka koliko je to moguće. Ugroženi su mu i dišni putevi, sinoć smo mu jedva stavili tubus prije operacije. Hitna ga je dovela k nama u 19.19 minuta. Odmah smo krenuli na operaciju. Nažalost, nije bilo moguće spasiti četiri prsta, ostao mu je samo palac – rekao je primarijus Novak i najavio konferenciju za medije nakon operacije.

Zbog eksplozije dječaku su slomljene kosti u šaci.

– Pokušat ćemo spasiti sve što možemo kako bi dječak imao što bolju funkciju šake, međutim ovo je jedna od najgorih nesreća s petardama koje smo imali priliku vidjeti. Svake godine u vrijeme blagdana zaprimamo ozlijeđenu djecu koja su stradala od petardi i ostalih eksplozivnih naprava, no ovo je jedan od najgorih slučajeva – kazao je dr. Novak i uputio svima apel da djeci ne daju petarde.

U ovom slučaju, kazao je, radilo se o velikoj petardi koja je bila duga desetak centimetara i koja je eksplodirala nakon što ju je upalio šibicama.

VIDEO: 

Ključne riječi

Komentara 78

Avatar horuk
horuk
12:04 22.12.2022.

Roditelje i one koji su mu dali takvu petardu u zatvor!

Avatar patkovic
patkovic
12:16 22.12.2022.

to je bomba a ne petarda, ko je izdao dozvolu da se takvo što prodaje?

TE
TexWiller
12:05 22.12.2022.

A moji 'mulci' me jučer gnjavili kad ćemo po petarde. Samo čekam da se vrate iz škole da ovo pročitaju. Kad sam bio klinac, negdje 4.razred brat od jednog iz škole, a taj mali nije još niti krenuo u školu, slično je nastradao - ostali su mu samo palac i mali prst.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije