Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANDRO SOČE (30) NEPRAVOMOĆNO OSUĐEN

Dobio 7 godina za 14 razbojstva, branio se da je zbog kockarskog duga, a sucu kazao: 'Hvala, ja bih odmah na izdržavanje kazne'

Zagreb: Presuda Sandru Soči za razbojstvo
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/3
21.10.2022.
u 15:00

Dodao je i  kako je Soče priznao imovinsko pravni zahtjev oštećenika pa će im morati vratiti novac. Također u državni proračun mora uplatiti još 26.463 kune

Kockarski dug od 47.000 kuna, prema vlastitom priznanju, bio je razlog zašto se Sandro Soče (30) odlučio na niz razbojničkih prepada, koje je što sam što s kompanjonom počinio u svega 10 dana. I zbog toga je jučer na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zatvora.

Prema optužnici, maskiran medicinskom maskom, sam ili u društvu  mlađeg muškarca, od 20. do 31. prosinca 2021. u Zagrebu je počinio 14 razbojništava ili razbojničkih krađa. Na meti su mu bile pošta, ljekarne, kiosci... a zaposlenicima je prijetio ponekad verbalno, ponekad kuhinjskim nožem. Pojedinačno je za djela koja su mu se  stavljala na teret dobio od godine do tri godine zatvora, pa mu je u zbiru izrečena kazan od sedam godina zatvora. 

- Točno je da sam razbojstva počinio na način kako je to opisano u optužnici. Učinio sam to zbog kockarskog duga koji je iznosio 47.000 kuna. Žao mi je  i ispričavam se žrtvama. Svjestan sam i da sam ranije osuđivan - kazao je Soče u svojoj  obrani. 
Kazana koju je spomenuo, bila je uvjetna, koja mu je sada, kako je pojasnio sudac Vjeran Blažeković, sada opozvana te mu je uračunata u izrečenu kaznu. 

- Smatramo da će vam kazna biti upozorenje s obzirom na to da ste ranije bili osuđivani i da će vas usmjeriti da prestanete činiti kaznena djela. Znate i sami da ste ih počinili pod djelomičnom uvjetnom kaznom jer ste 2019. na Općinskom kaznenom sudu bili pravomoćno osuđeni na godinu dana zatvora s rokom kušnje od pet godina - pojasnio je sudac Blažeković.

Dodao je i  kako je Soče priznao imovinsko pravni zahtjev oštećenika pa će im morati vratiti novac. Također u državni proračun mora uplatiti još 26.463 kune. 

-  Hvala, ja bih odmah na izdržavanje kazne - rekao je sucu nakon objave Soče.

Iz sudnice je vraćen u Remetinec, a u on je do sada više puta bio osuđivan u BiH i u Velikoj Britaniji. 

>> VIDEO Izgubio mobitel u kući koju je opljačkao, pa otišao na policiju i lagao kako je ostao bez njega!


 
Ključne riječi

Komentara 9

BE
Beyonder
16:21 21.10.2022.

Ovi iz ine bi trebali dobiti 500000 godina

MI
Mislav28
15:20 21.10.2022.

Čovjek za 40 tisuća kuna pljačke dobio 7 godina zatvora , a nijedan adzovac nije još završio u zatvoru od milijuna kuna pljačke i to hrvatska pravda i hrvatsko pravosuđe.

RA
razvaljujem
17:02 21.10.2022.

Ovom se zuri da sto prije odguli robiju pa da sto prije izadje i nastavi gdje je stao. Vuk dlaku mjenja, ali cud nikada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije