Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TVRDE DA JE DOVEO ODBOR U ZABLUDU

Domovinski pokret podnio kaznenu prijavu protiv Raspudića: 'Ovo je tužan dan za hrvatsku demokraciju'

Zagreb: Nino Raspudić o temi "Legalna covid pljačka stoljeća i Plenkovićeva veleizdaja"
Patrik Macek/PIXSELL
28.09.2023.
u 16:05

Raspudić je namjerno doveo Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Sabora u zabludu podnošenjem lažne izjave kojom je tvrdio da je član stranke Most, navodi Mario Radić.

Domovinski pokret (DP) u četvrtak je DORH-u podnio kaznenu prijavu protiv saborskog zastupnika Nine Raspudića zbog toga što je u siječnju lažno izjavio da je član Mosta, a tada nije bio, kako bi onemogućio predstavnika DP-a da bude u Državnom izbornom povjerenstvu.

"Nino Raspudić namjerno je doveo Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove Sabora u zabludu podnošenjem lažne izjave od 27. siječnja 2023. kojom je tvrdio da je član stranke Most", izjavio je na konferenciji za novinare  zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić koji je s kolegom Stipom Mlinarićem podnio DORH-u  kaznenu prijavu.

Cilj mu je bio, dodao je, prijevarom onemogućiti predstavnika Domovinskog pokreta Josu Jovanovića da bude predložen za člana Državnog izbornog povjerenstva (DIP) čime mu je počinio štetu, i omogućiti imenovanje Ivane Ljulj Cvitanović, što je i ostvario, čime je njoj pribavljena imovinska korist u visini naknade koju prima kao izabrana članica DIP-a. 

VEZANI ČLANCI:

Riječ je, kaže Radić, o mjestu u DIP-u koje se bira na osam godina, a nepripadna imovinska korist je u tom slučaju 96 plaća puta minimalno 2200 eura, pa je to preko 200.000 eura. "Na taj način to je omogućeno jednoj osobi, a uskraćena je mogućnost drugoj osobi", rekao je.  

Radić kaže i kako je Nino Raspudić danas pred njihovu konferenciju za novinare na Facebooku objavio da je dobio člansku iskaznicu Mosta, a što, kaže, ne mijenja ništa na stvari. 

 "Ovo je tužan dan za hrvatsku demokraciju", ocijenio je Radić i naveo da je kaznena prijava protiv Raspudića podnesena zbog kaznenih djela krivotvorenja isprave, prijevare te uskraćivanja biračkog prava. 

VIDEO Nakon glasina o narušenom zdravlju, pojavila se snimka Kadirova i Putina

Komentara 36

IF
I_Fotez
16:14 28.09.2023.

Prije30 godina je pisao laži u Feralu o prvom predsjedniku to mu je u krvi

AB
abcabc
16:44 28.09.2023.

Ovi svi iz Mosta su dvoličnjaci, lažljivci i smutljivci, da se radi o nekom drugom iz Vlade ovaj što filozofira Rasplodić i ona njegova pevaljka lajali bi sve do neba i prozivao na ostavke - i sad se vidi da je ovaj Most najveća prevara birača - to je svima jaaaaasno, jaaasno kako kaže drug Grmoja

Avatar canned heat
canned heat
16:50 28.09.2023.

Nejasan mi je ovaj Raspudić s cijelom ovom misterijom oko članstva. Jesam član Mosta, nisam član Mosta. U čemu je štos, brate mili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije