Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAŽNJENI S PO 2 TISUĆE EURA

Došli u inspekciju kod dvojice poštara pa se i oni sami iznenadili onime što su zatekli u uredima

Poštar
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/2
22.11.2023.
u 07:53

Ovakve situacije nisu uobičajene i dolazi li do problema s dostavom, to nikako nije pravilo, već iznimka, kažu u Hrvatskoj pošti

Dvojica poštara, jedan iz Pule, a drugi iz Ogulina, kažnjeni su s po dvije tisuća eura nakon što je u njihovim uredima pronađeno čak 450 nedostavljenih pošiljaka za koje je prošao dostavni rok, a oni ih nisu ni pokušali dostaviti. 

Otkriveno je to nakon što su poštanski inspektori potkraj kolovoza obavili inspekciju te u Puli pronašli 400, a u Ogulinu 50 nedostavljenih pošiljaka, među kojima pisma koja potpadaju pod univerzalnu uslugu, kao i brojne pismovne pošiljke mase do dva kilograma, piše Jutarnji list. Poštari su se za neke pošiljke branili kako im uopće nije prošao dostavni rok iako su zaprimljene  između 7. i 11., a u uredu zatečene 24. kolovoza. 

VEZANI ČLANCI: 

– Na području Pule dostava se povremeno odvijala otežano zbog nedostatka radne snage, velikog rasta broja pošiljaka te povećane fluktuacije radnika. Nedostatak radnika najviše se osjetio tijekom ljetnih mjeseci, odnosno tijekom ljetne sezone. Na području Ogulina dostava je bila privremeno otežana jer su mijenjani nazivi ulica u naseljima, što je dovelo do neusklađenosti s adresama navedenima na pošiljkama. Napominjemo kako ovakve situacije nisu uobičajene i ako dolazi do problema s dostavom, to nikako nije pravilo, već iznimka. Također, pokrenut je interni stegovni postupak te će odgovorni radnici biti sankcionirani – kazali su iz Hrvatske pošte. 

Inspektori su većinu obrazloženja HP-a odbili, posebno ovo o neobavezi dostave svakog radnog dana za pojedina područja, kao što su naselja kod Ogulina – Zagorje, Donje Zagorje, Gornje Zagorje, Ribarići, Dujmić selo i Jasenak.

Komentara 6

BU
burza
10:10 22.11.2023.

Da nema takvih i u Zagrebu jos nisu stigli racuni a onda ce nam ht ljepo obracunati kamate i to im je cista zarada

Avatar samočitam
samočitam
12:04 22.11.2023.

Uvijek dobijem paket, a puno kupujem online. Jedino sam ostala bez dva paketa koje je HP dostavljala, obadva puta flasteri protiv bolova za moju 87-godišnju majku. Nadam se da su onom tko ih je zamračio pomogli.

Avatar Svračak
Svračak
10:22 22.11.2023.

Najgora i najsporija dostavna služba u Hrvatskoj je dostava HP. Od Zagreba do Jaske 25 km pet dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije