Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆILA UGP

Dražen Oreščanin službeno u utrci za predsjednika HGK: Ovo će biti pravi početak reformi

Zagreb maraton
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
27.09.2021.
u 10:52

Večernji list prvi je u nedjelju najavio kandidaturu Oreščanina koji će u utrku ući zajedno s trenutnim predsjednikom HKG-a Lukom Burilovićem

Nakon teksta Večernjeg lista, izvršni direktor Udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin službeno je objavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

- Državni vrh je vrlo često upućivao udruzi Glas poduzetnika neosnovane i neprimjerene optužbe da Udruga želi uništavati hrvatske institucije poput HGK-a i HOK-a. Ova kandidatura jednog od vodećih ljudi Udruge ne samo da demantira izjave državnog vrha, nego dokazuje upravo suprotno, da UGP želi u HGK popraviti i promijeniti na bolje sve ono što je politika uništila i pokvarila u mandatima prethodnog i sadašnjeg predsjednika, koji su bili i jesu prvenstveno odabir političkih elita, stoji u priopćenju Udruge. 

Podsjetimo, Večernji list prvi je u nedjelju najavio kandidaturu Oreščanina koji će u utrku ući zajedno s trenutnim predsjednikom HKG-a Lukom Burilovićem

- Ako budem odabran na mjesto Predsjednika HGK, to će biti presedan i pravi početak promjena i reformi. Vjerujem da će vladajuća politika ovoga puta pokazati zrelost i da se neće uplitati u proces odabira Predsjednika HGK na način da će forsirati stranačkog kandidata, kaže Oreščanin. 

Napokon poduzetnici imaju kandidata za predsjednika HGK-a, da oni biraju siguran sam da bi Dražen to i bio, jer sa svojim znanjem i iskustvom, te dosadašnjim radom to i zaslužuje, pojasnio je predsjednik Udruge Hrvoje Bujas. Burilovića je postavila politika, vrijeme je da ode, a HGK postane neovisna asocijacija na bazi dobrovoljnog članstva.

-  Želio bih imati protukandidata koji je sa svojim znanjem, iskustvom i stavom zaista pravi konkurent, a ne marioneta političkih igrača, pa neka Predsjednik HGK postane najbolji, a ne najpodobniji kandidat. HGK moramo vratiti njenim izvornim vlasnicima, a to su hrvatski poduzetnici - rekao je kandidat Dražen Oreščanin.

>> VIDEO Ako još imate dvojbi oko cijepljenja, HZJZ otvara savjetovalište za sva vaša pitanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije