Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZREČENE SU MU TRI NOVČANE KAZNE

Državni inspektorat kazneno prijavio Franu Barberića zbog protupropisne gradnje

Zagreb: Sjednica Odbora za gospodarstvo posvećena plinskoj aferi
Jurica Galoic/PIXSELL
22.09.2023.
u 19:07

Prema tom članku onoga tko gradi protivno propisima u području koje je propisom ili odlukom nadležnog tijela proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednosti, kulturnim dobrom ili drugim područjem od posebnog interesa za državu, kaznit će se zatvorom od šest mjeseci do pet godina

Državni inspektorat podnio je kaznenu prijavu protiv predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića zbog gradnje protivne propisima na otoku Hvaru, potvrđeno je Hini u petak iz Inspektorata koji navodi i da su Barbariću do sada izrečene tri novčane kazne. U odgovoru na upit Hine tragom informacije objavljene na N1 o podnošenju kaznene prijave protiv Barbarića, iz Državnog inspektorata su poručili da je inspekcijski nadzor njihove građevinske inspekcije u tijeku te da je podnesena kaznena prijava.

"Naime, građevinska inspekcija temeljem inspekcijskog očevida i utvrđenog činjeničnijeg stanja u inspekcijskom nadzoru poduzima upravne i prekršajne mjere sukladno zakonskim propisima. Nastavno na navedeno, između ostaloga, podnesena je i kaznena prijava za kazneno dijelu propisano čl. 212. Kaznenog zakona", stoji u odgovoru Hini.

Prema tom članku onoga tko gradi protivno propisima u području koje je propisom ili odlukom nadležnog tijela proglašeno zaštićenom prirodnom vrijednosti, kulturnim dobrom ili drugim područjem od posebnog interesa za državu, kaznit će se zatvorom od šest mjeseci do pet godina. Iz Inspektorata zaključno navode i da se, sukladno Zakonu o Državnom inspektoratu, nezakonitog graditelja na izvršenje rješenja o uklanjanju prisiljava "izricanjem tri novčane kazne". Ako investitor ni tada ne postupi po Rješenju, podsjećaju iz Inspektorata, izvršenju rješenja pristupa se putem treće osobe na trošak investitora.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Načelnik Sektora kriminalističke policije Krunoslav Patača o tragediji u Osijeku

Komentara 1

K3
Krešimir_3007
07:24 23.09.2023.

To je dobro. Prijave postoje da bi se u opravdanim slučajevima odbacile.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije