Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Duge smjene, jadne plaće... Neradna nedjelja nije riješila probleme niti zaštitila radnike

15.08.2023.
u 15:27

Kada se važan društveni problem vezan uz tržište rada poveže s ideološkom idejom, nastane polurješenje koje umjesto da problem u trgovini riješi, samo ga podgrijava i pruža prostor za nove politizacije

Komentara 36

JE
Jegermeister
15:41 15.08.2023.

Radnici po ugovoru zasnivaju 168-184 sati rada za jedan radni mjesec (8 sati dnevno). Svi prekovremeni (a neplaćeni od strane poslodavca radni sati) u Hrvatskoj su “rad na crno” koje prešutno odobrava vlada, a policija, sudstvo i razno razne agencijee (Dorh i razne …SKOK agencije sa čudnim prefiksima) ne poduzimaju baš ništa po tom pitanju.

PE
Pentagon
15:43 15.08.2023.

I Josip Broz je bio teški desničar jer se sve zatvaralo subotom u 14 i 15 kako bi svi mogli odmorni u nedjelju na misu.

JP
josip.pivar11
17:02 15.08.2023.

Stvarno će nam neradna nedjelja za trgovine uništiti ekonomiju. Osobito zato jer ljudi nemaju gdje potrošiti svoje visoke plaće preko tjedna. Nedjelja je spas. Nedjelja je spas. Ljudi, dajte se malo uozbiljite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije