Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVO ZAKONA

Dvojici maloljetnika samo odgojne mjere

OSUM-TXT.jpg
Foto: Goran Stanzl
22.10.2008.
u 19:55

Zato što se kao 16-godišnjak ubraja u mlađe maloljetnike, jedan od osumnjičenih za ubojstvo Luke Ritza neće moći biti osuđen na kaznu maloljetničkog zatvora.

Četvoricu osumnjičenika pravosudni su policajci na Odjel za mladež Općinskog kaznenog suda doveli nešto prije 10 sati, popraćeni desecima fotoaparata i kamera. Kako je postupak tajan, glasnogovornik suda Dražen Kevrić nije govorio o tijeku postupka, nego tek načelno o tretmanu maloljetnika.

– Nakon što se maloljetnici ispitaju, Općinsko državno odvjetništvo može predložiti 24–satno zadržavanje. Nakon toga može se tražiti priprema postupka – kazao je i potvrdio dovođenje maloljetnika dežurnom sucu za maloljetnike.

Kevrić je dodao da još nema prijedloga sankcija, no da za nanošenje teških ozljeda sa smrtnom posljedicom maloljetniku može biti izrečena kazna do 10 godina zatvora.

Ali, ako je riječ o mlađem maloljetniku, odnosno o osobi između 14 i 16 godina, ne može mu se izreći maloljetnički zatvor, nego samo odgojne mjere pojačanog nadzora, što obuhvaća mjere od rada centara za socijalnu skrb do upućivanja u dom za odgoj mladeži, a što bi se u ovom slučaju odnosilo na 16-godišnjaka osumnjičenog za nanošenje teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom te na 15-godišnjaka osumnjičenog za nanošenje teške tjelesne ozljede. (S. Ž.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije