ipa projekti

EU udrugama civilnog društva dodijelila 2,65 milijuna kuna

eu, europska unija,
Patrick Pleul/PIXSELL
18.04.2013.
u 12:04

Ugovori se financiraju u okviru IPA 2010 projekta ''Pomoć organizacijama civilnog društva u razvoju, provedbi i nadzoru javnih politika i politika vezanih uz pravnu stečevinu Europske unije“, čiji je korisnik Ured za udruge Vlade RH

Tijekom ožujka i travnja 2013. godine Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije potpisala je 14 ugovora s organizacijama civilnog društva putem kojih im je dodijeljeno ukupno 2,65 milijuna eura iz programa Europske unije IPA. 

Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije ističe da je riječ o aktivnostima na području borbe protiv korupcije i diskriminacije, prevencije nasilja među mladima i djecom te promicanja volonterstva, održivog razvoja i zaštite okoliša. Ugovori se financiraju u okviru IPA 2010 projekta \'\'Pomoć organizacijama civilnog društva u razvoju, provedbi i nadzoru javnih politika i politika vezanih uz pravnu stečevinu Europske unije“, čiji je korisnik Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a koji uz Europsku uniju sudjeluje u sufinanciranju s nešto više od 10 posto vrijednosti svakog ugovora.

Provedena su ukupno četiri poziva na dostavu projektnih prijedloga. U okviru potpore organizacijama civilnog društva za praćenje i promicanje transparentnosti, učinkovitosti, odgovornosti i uključivosti javne uprave u borbi protiv korupcije potpisana su 3 ugovora ukupne vrijednosti 593.572,67 eura s organizacijama Zelena akcija, Centar za mirovne studije i Forum za slobodu odgoja. Za potporu naporima organizacija civilnog društva za prevenciju nasilja među mladima i djecom te za njegovanje volonterstva među mladima potpisana su četiri ugovora ukupne vrijednosti 879.665,89 eura s organizacijama PRONI - Centar za socijalno podučavanje, Volonterski centar Zagreb, Forum za slobodu odgoja i Centar za mirovne studije.

Potpora organizacijama civilnog društva u promicanju i praćenju provedbe politika jednakih mogućnosti i ostalih politika vezanih uz anti-diskriminaciju potpomognuta je potpisivanjem četiri ugovora ukupne vrijednosti 689.209,90 eura s organizacijama Hrvatski crveni križ, Hrvatski pravni centar, udrugom B.a.B.e. te Gongom. I posljednja, potpora doprinosu organizacija civilnog društva u razvoju, provedbi, promicanju i praćenju provedbe politika održivog razvoja i zaštite okoliša provest će se potpisivanjem triju govora ukupne vrijednosti 1.175.223,01 eura s organizacijama Zelena akcija, Društvo za oblikovanje održivog razvoja Door i udrugom Zelena Istra.

Uskoro će biti objavljena dva nova poziva za dostavu projektnih prijedloga organizacija civilnog društva i to na području povećanja transparentnosti i dobrog upravljanja hrvatske javne uprave te na području razvijanja partnerstva za održivo korištenje zaštićenih područja u Republici Hrvatskoj, uključujući moguća područja unutar NATURA 2000. Kroz navedene sheme dodjele bespovratnih sredstava bit će na raspolaganju ukupno 3,3 milijuna eura. Veći dio tog iznosa u vrijednosti od 2,805 milijuna eura financirat će Europska unija kroz pretpristupni program IPA 2011, dok će 0,495 milijuna eura osigurati Ured za udruge Vlade RH. Više informacija o navedenim pozivima može se naći na internetskim stranicama www.safu.hr i www.uzuvrh.hr.

>>MMF: Hrvatsko gospodarstvo ipak očekuje pad, rast tek iduće godine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije