Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SREDSTVA

Europska banka za obnovu i razvoj investira 60 milijuna eura u vlasništvo Mplusa

Mislav Šimatović
28.11.2023.
u 10:11

Potpisivanjem ugovora, EBRD će preuzeti 28,3 posto udjela u kompaniji M Plus Croatia d.o.o. nakon što se ispune svi formalni preduvjeti.

Mplus Grupa (Meritus ulaganja d.d. – ZSE:MRUL) ostvarila je značajan iskorak u razvoju svoje Business Process Outsourcing (BPO) poslovne vertikale potpisivanjem ugovora o ulaganju 60 milijuna eura vrijedne investicije Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) - podložno regulatornim odobrenjima nadležnih vlasti.

Potpisivanjem ugovora, EBRD će preuzeti 28,3 posto udjela u kompaniji M Plus Croatia d.o.o. nakon što se ispune svi formalni preduvjeti. Društvo M Plus Croatia d.o.o. je dio Mplus Grupe te konsolidira kompanije koje posluju u BPO poslovnoj vertikali Grupe. Nakon investicije, Mplus Grupa, koja trenutno ima 68,7 posto udjela, ostat će većinski dioničar s 59,7 posto udjela, dok će MidEuropa nastaviti podržavati poslovanje kao manjinski investitor. Ova investicija će ujedno biti i najveća investicija EBRD-a u vlasničku strukturu (equity) tvrtke u sektoru tehnoloških usluga u regiji jugoistočne Europe te jedna od većih investicija u Hrvatskoj.

Investiranim sredstvima Mplus Grupa nastavit će širenje poslovanja i konsolidaciju svoje strateške pozicije na međunarodnom BPO tržištu, primarno kroz akvizicije. Grupa će nastaviti s unaprjeđenjem učinkovitosti poslovnih procesa te stvaranjem novih radnih mjesta u regiji i izvan nje.

- Porast potražnje za našim uslugama rezultirao je potrebom za dodatnim ulaganjima u razvoj BPO poslovanja. Partnerstvo s EBRD-om kao predvodnikom u financiranju ekonomski uključivih projekata strateški je i vrijednosni izbor, a ne samo komercijalni. To partnerstvo će nam omogućiti realizaciju naše ambiciozne strategije daljnjeg rasta, primarno kroz akvizicije - izjavio je Darko Horvat, predsjednik Uprave Mplus Grupe (Meritus ulaganja d.d.).

VEZANI ČLANCI:

- Uzbuđeni smo što investiramo u inovativnu kompaniju kao što je Mplus, usmjerenu na regionalni rast. Kroz ovu investiciju ponovno potvrđujemo našu usmjerenost na poticanje inovacija i razvoja hrvatske ekonomije, uključujući i kroz podupiranje domaćih poduzeća pri daljnjem širenju na inozemnim tržištima! Mplus pruža usluge na 57 tržišta diljem svijeta te je jedan od vodećih poduzeća u segmentu eksternalizacije poslovnih procesa - izjavio je Mark Davis, regionalni direktor EBRD-a za centralnu Europu.

- Na ovu novu investiciju gledamo kao dokaz velikog napretka koji smo ostvarili proteklih godina. Vjerujem da će se naše partnerstvo s EBRD-om i nastavak podrške od strane MidEurope pozitivno odraziti u svim zemljama u kojima imamo BPO operacije i u kojima smo poslovno aktivni - dodao je Horvat.

Ulaganje EBRD-a u kompaniju Mplus Croatia, koja konsolidira BPO segment Grupe, potvrda je značajne vrijednosti stvorene unutar ove poslovne vertikale u zadnje četiri godine, od inicijalne javne ponude (IPO) 2019. godine. Ova investicija pozicionira Mplus kao vjerodostojnog i dugoročnog partnera vodećim domaćim i međunarodnim investitorima.

Samo četiri godine nakon IPO-a, Mplus Grupa posluje kao europski lider u BPO-u kroz dinamične industrije upravljanja korisničkim iskustvom i informacijskih tehnologija. Također, Grupa je u međuvremenu uspješno dodala dvije nove poslovne vertikale ispod krovnog društva Meritus Ulaganja d.d.: HR vertikalu Workplace, kroz usluge zapošljavanja i upravljanja ljudskim resursima, te eCommerce vertikalu Eplus Ventures, koja okuplja platforme iz beauty, healthcare i travel segmenata.

VIDEO Američka tvrtka gradi centar izvrnosti u Osijeku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije