posjet hrvatskoj

Füle s Josipovićem i Milanovićem o preostalim uvjetima ulaska u EU

fule, josipović (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
Autori: IČ/VLM, tli/VLM
26.11.2012.
u 10:20

S premijerom Milanovićem Füle je razgovarao o ispunjavanju deset prioritetnih mjera, navedenih u izvješću o monitoringu

Povjerenik za proširenje i europsku politiku susjedstva Štefan Füle u ponedjeljak boravi u Hrvatskoj. Za posjeta Füle se sastao s predsjednikom Ivom Josipovićem te poslije i s premijerom Zoranom Milanovićem. U Saboru je Fülea dočekao Josip Leko dok je u Banskim dvorima razgovarao i s prvom potpredsjednicom Vlade RH i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić te potpredsjednikom Vlade RH za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Nevenom Mimicom. Povjerenik Füle sudjelovat će i na Forumu civilnog društva za zapadni Balkan.

Tema razgovora s hrvatskim dužnosnicima bila je završetak priprema Hrvatske za ulazak u Europsku uniju i pitanje situacije u regiji. S premijerom Milanovićem Füle je razgovarao o ispunjavanju deset prioritetnih mjera, navedenih u izvješću o monitoringu. Predsjednik Vlade Zoran Milanović rekao je da će Hrvatska ispuniti sve preostale obaveze na vrijeme te istaknuo da Hrvatska traži da se pri korištenju sredstava iz fondova EU za nju primjenjuje pravilo N+3, odnosno da se sredstva mogu koristiti tri dodatne godine za realizaciju projekata nakon što je ugovor potpisan.

– Hrvatskoj treba to vrijeme da se potpuno uhoda. Cilj nam je apsorbirati barem 70 posto sredstava i na tome naporno radimo – ponovio je još jednom premijer Milanović i podsjetio da je predsjednik Europskog vijeća Herman van Rompuy uvrstio taj zahtjev Hrvatske u novi prijedlog višegodišnjeg proračunskog okvira.

>>Hrvatskoj će već u 2013. na raspolaganju biti 450 mil. eura

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:53 26.11.2012.

Hvala EU što nam dajete podršku i što štitie naš domovinski rat!

KO
korisnik3
21:04 26.11.2012.

the clash of the haircuts! vidje bolan te dvije frizure. ne znas koja je ljepsa. ok, zampi malo pristonije ispada jer se ocigledno nedavno podsisao. a ovaj iz gornjeg doma europske dume izgleda kao donald trump maltene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije