Ne možete pobjeći!

Facebook će vas pratiti čak i kad vam je mobitel isključen?

mobitel
Željko Lukunić/PIXSELL
05.02.2013.
u 19:09

Facebook razvija program za "pametne telefone" koji će pratiti lokaciju korisnika. Aplikacija bi trebala pomoći u pronalaženju "prijatelja" koji se nalaze na obližnjoj lokaciji.

Facebook razvija program za "pametne telefone" koji će pratiti lokaciju korisnika, potvrdilo je za Bloomberg dvoje ljudi upoznatih s temom.

Time će Facebook pokušati još više zaraditi na sve većem korištenju društvenih mreža preko mobitela. Aplikacija za koju se predviđa da će biti puštena sredinom ožujka trebala bi pomoći korisnicima da pronađu svoje "prijatelje" koji se nalaze na obližnjoj lokaciji.

Jedan od izvora tvrdi da će program "raditi" čak i kada Facebook nije uključen na mobitelu. Ova aplikacija pomoći će tvrtki u prodaji reklama koje se temelje na korisnikovoj lokaciji i dnevnim navikama.

Krajem siječnja i osnivač Facebooka Mark Zuckerberg izjavio je da treba poboljšati proizvode koje nude za korisnike mobilnih telefona. Facebook već bilježi GPS koordinate korisnika koji stavljaju status ili fotografije sa svojih mobitela. S novom aplikacijom otići će i korak dalje prateći korisnikovu lokaciju čak i kada profil nije uključen ili se mobitel ne koristi.

>>Što učiniti da kroz raskid prođete što bezbolnije

>>Facebook, mreža s milijardom korisnika, slavi 9. rođendan

Komentara 10

OB
-obrisani-
19:25 05.02.2013.

Facebook će vas pratiti čak i kad vam je mobitel isključen? ... Mene neće da prati. Nisam toliko glup da imam profil na facebook br. mob. znaju samo oni koji treba da znaju

V4
Vladimir12-4
19:36 05.02.2013.

Iz faceboka se je jako tesko izbr. Ima postupak, ali nisam sigura ine rze adresu, iakozu da ne.

DO
domagojb963
19:33 05.02.2013.

Ma kakav fejs

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije