Korisnici protiv

Facebook pokušava ukinuti glasovanje o pravilima privatnosti

Facebook
AFP/PIXSELL
22.11.2012.
u 14:03

Facebook predlaže da se izbaci glasovanje korisnika o promjenama u sustavu sigurnosnih postavki privatnosti. Te postavke određuju s kime će i koje informacije korisnika dijeliti.

Facebook predlaže da se izbaci glasovanje korisnika o promjenama u sustavu sigurnosnih postavki privatnosti, kojim se kontrolira koliko osobnih informacija dijelite s prijateljima, oglašivačkim kompanijama i ostalom internetskom zajednicom, piše Daily Mail.

Socijalna je mreža u priopćenju napisala da je sustav glasovanja zastario i neučinkovit. Ako se pravo na glasovanje ukine, korisnici Facebooka i dalje će dobivati informacije kako socijalna mreža koristi njihove podatke, ali neće moći odbaciti promjene.

Prema postojećem sustavu, korisnici glasuju o politici privatnosti. Ako neki prijedlog skupi najmanje 7 tisuća komentara, počinje glasovanje. Da bi ono bilo valjano, za ili protiv mora se izjasniti 30 posto od milijardu korisnika Facebooka.

Ovaj prijedlog o ukidanju "glasačkog sustava" Facebook je stavio na glasovanje te je ubrzo skupljeno više od tisuću komentara. Gotovo svi korisnici izjasnili su se da ne žele ukidanje tog sustava.

>>Seks je bolji od Facebooka, ili ipak nije?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije