Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privlačenje stranih radnika

Filipinski radnici do mirovina tek nakon potpisa sporazuma

Šibenik: Strani radnici u ugostiteljstvu
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
21.08.2023.
u 13:43

Poslodavci radnicima iz Filipina plaćaju doprinos za mirovine, no te uplate stoje na računu u Hrvatskoj i tek po uređivanju bilateralnih odnosa ti će radnici moći uživati svoje mirovine zarađene u Hrvatskoj - kaže Davor Štern.

Komentara 5

EZ
ezer
21:01 21.08.2023.

Filipinski radnici imaju dvije mogućnosti, mogu do pet godina mirovinskog staža zatražiti isplatu mirovinskih uplata ili će čekati do prvog uvjeta za mirovinu pa će im se isplaćivati mirovina sukladno uplatama. U ovim turbulentnim vremenima nisi više pametan što je bolje uzeti lovu ako je do pet godina staža ili čekati isplatu u mirovini.

Avatar JAKOLOSHE
JAKOLOSHE
19:12 21.08.2023.

Svako tko posteno radi,placa porez doprinos kapa do poda !

NE
Nemanadimak
18:52 21.08.2023.

Hahaha i koliko znam oni nikada ne umiru :) Obitelj ce dobijati mirovinu dugi niz godina....Neki pozive i do 150-160 godina :) Moram se smijata na ovo..mada bi radje plakao ali uopce me ne cudi da nizamo glupost za gluposcu.. Nasi vam makar odu sa 60-70 godina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije