Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'LOŠA PORUKA ZA GRAĐANE'

Filipović oštro o prosvjedu Petrola: 'Nikome nećemo dopustiti da ruku gura duboko u džep naših sugrađana'

Foto: Dusko Jaramaz/Davorin Visnjic/PIXSELL
1/9
28.12.2022.
u 11:44

Petrol je najavio da će prosvjed biti održan danas između 12 i 13 sati, i to zbog intervencija hrvatske Vlade na cijene goriva proteklih mjeseci, a razmišljaju i o tužbi protiv Hrvatske i Slovenije

Ministarstvo gospodarstva na čelu s Davorom Filipovićem danas je zbog novonastale situacije održalo sastanak s upravom Petrola. Podsjetimo, Petrol Grupa, u čijem su sastavu benzinske postaje Petrol i Crodux, najavila je kako će danas njihova prodajna mjesta biti zatvorena sat vremena i ispričala se kupcima zbog neugodnosti.

– Uprava Petrola prezentirala je zaključke. Od nas traže povećavanje trgovačkih marži, najavili su zatvaranje pumpi i govore o tome da će podnijeti tužbu. Moram reći da sam neugodno iznenađen takvim ponašanjem jer sam osobno s Inom komunicirao o tome da se njihove marže vrate na 75 lipa iz lipnja ako dođe do stabilizacije, ali to Petrolu nije dovoljno. Takva je cijena marže trenutačno u Sloveniji, no oni traže marže od jedne kune. Moram istaknuti i njihovu komunikaciju – govore da oni tako ne mogu poslovati, a opet su ostvarili gotovo 100 milijuna eura dobiti, što sugerira da nisu ni u kakvim strašnim problemima – kazao je Filipović na početku.

Dotaknuo se i Petrolova preuzimanja Croduxa, smatrajući kako je ''Uprava navikla na visoku razinu profitabilnosti, što sada nije slučaj''.

– Mi nećemo nikome dopustiti da duboko gura ruku u džep naših sugrađana, napravit ćemo sve da ih zaštitimo. Zatvaranje pumpi jako je loša poruka i vjerujem da će kupci znati cijeniti one koji su se u ovakvim trenucima znali ponašati korektno. Ako imate gotovo 100 milijuna eura dobiti, onda ne propadate. Ne ostvarujete onu razinu profitabilnosti kao prije rata u Ukrajini, ali svi snose dio odgovornosti – kazao je te postavio pitanje zašto se pumpe neće zatvoriti i u Sloveniji.

– Ovo je situacija kada se mora braniti standard građana, a svatko može tužiti za što želi – zaključio je.

Naime, Petrol je prosvjed najavio za danas između 12 i 13 sati, i to zbog intervencija hrvatske Vlade na cijene goriva proteklih mjeseci. Otvorena ostaju prodajna mjesta na autocestama i nautičkim benzinskim servisima, a inače će sva prodajna mjesta ostati otvorena za hitne službe: policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, potvrdili su priopćenjem.

''Mjera nije usmjerena protiv vas, naših kupaca – stoga smo i odabrali takvo vrijeme zatvaranja kako bismo vam prouzročili što manje neugodnosti – već upućuje na nepodnošljivu situaciju u kojoj smo se našli. Nažalost, prisiljeni smo na drastičan potez jer regulacija cijena goriva ne osigurava pozitivno poslovanje, a Vlada Republike Hrvatske ne mari za naša upozorenja. Unatoč mnogim upozorenjima, teret regulacije snose isključivo trgovci naftnim derivatima. Prihodi državnog proračuna od prodaje naftnih derivata ostaju nepromijenjeni. Odlučili smo se na ovaj potez kako bismo pronašli zajednički jezik s državom, unaprijed osigurali stabilnu opskrbu naftnim derivatima, zaštitili više od 2173 radnih mjesta i omogućili vam da i ubuduće posjećujete prodajna mjesta Petrola i Croduxa'', navode u priopćenju.

Petrol procjenjuje da je pretrpio 45,6 milijuna eura štete zbog regulacije cijene naftnih derivata u Hrvatskoj u 2022. godini.

Video – Ovo su važne stvari koje nas čekaju u 2023., posebno pravilo vrijedit će za bankomate do travnja

Komentara 84

V0
Vlaskoulicanec3.0
11:34 28.12.2022.

Ponavljam kaj sam već napisal: i do sada sam njihove pumpe obilazio u velikom luku, sada će taj luk biti još veći! Gadovi, nikada im dosta para a zgrču milijune i milijune profita!

Avatar kmetovi.mračnih.sila
kmetovi.mračnih.sila
12:30 28.12.2022.

Mi smo danas napuili spremnike na oba auta. Više od 100 litara. Naravno ne na Petrolu. Petrol od danas trajno bojkotiramo. Za nas njihove postaje više ne postoje.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
11:44 28.12.2022.

Znači oni su računali s profitom od 150 milijuna eura, a uprihodili su nešto više od 100 milijuna.... hmmm... pohlepa je prokleta stvar! nikad dosta. ... u svakom slučaju od vas više ne kupujem. hvala lijepa!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije