Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U BUDVI

FOTO Mladić ulovio morskog pasa dugog više od 3 metra i težak 200 kilograma

Aquarium Pula
Sasa Miljevic/PIXSELL
18.05.2024.
u 18:51

Modrulj je jedan od najrasprostranjenijih morskih pasa na svijetu, s jedinkama zabilježenim od Norveške do Čilea

Vrlo rijedak ulov ostvarili su članovi Kluba za sportski ribolov "Širun" u Budvi. Na društvenim mrežama pohvalili su se morskim psom modruljem dugačkim više od tri metra i teškim 200 kilograma kojeg su ulovili na otvorenom moru na plivajući parangal. 

Ratko Bojanović, jedan od članova ribičkog kluba, kazao je da će njihov kapitalac biti prepariran u Prirodoslovnom muzeju Crne Gore, a izložba je planirana u rujnu, prenosi Kurir.

Modrulj je jedan od najrasprostranjenijih morskih pasa na svijetu, s jedinkama zabilježenim od Norveške do Čilea. U Jadranu se smatra ugroženim, a najčešće se zadržava na jugu, u otvorenom moru, na dubinama do 350 metara, te se najčešće viđa u proljeće. Iz Instituta za morsku biologiju u Kotoru istaknuli su da je to zbog toga što se modrulji u ovo doba godine pare.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO Poplave u Njemačkoj i Francuskoj

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
19:34 18.05.2024.

"ulovio morskog pasa dugog više od 3 metra i težak 200 kilograma"....Dugog i težak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije