Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

FOTO Carinici uočili preinake na autobusu iz Albanije i krenuli u pretragu, pronašli 10 kilograma droge

Foto: Carina
1/5
16.12.2022.
u 20:28

Temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga autobusa.

Hrvatska carina se pohvalila velikim uspjehom. Pretragom autobusa albanskih registarskih oznaka pronašli su u prtljažnom prostoru 5,5 kg kokaina i 5,3 kg heroina. Do otkrića je došlo u suradnji s PU dubrovačko-neretvanske.

"Na ulaznoj  graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Karasovići pristupio je autobus bez putnika albanskih registarskih oznaka, kojim su upravljala dva državljanina Albanije. Tijekom provedbe mjera carinskog nadzora i provjere carinski službenici utvrdili su nesukladnosti iz nadležnosti inspekcije cestovnog prometa i propisa o porezu na dodanu vrijednost, te je tijekom provođenja daljnjih nadzornih aktivnosti od strane carinskih i policijskih službenika u unutarnjem prostoru, uočene su preinake u unutrašnjosti autobusa, zbog čega se posumnjalo na moguće krijumčarenje te je zatražen nalog za pretragu", kazali su i naveli kako se sve to odvilo u srijedu.

1/5

Temeljem naloga Općinskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga autobusa. Carinski službenici i policija su pronašli 10 pakiranja omotanih prozirnom folijom u duplom dnu, izrađenom ispod spavaonice vozača. U pet pakiranja se nalazila droga heroin, ukupne težine 5,3 kg, dok se u preostalih pet pakiranja nalazila droga kokain, ukupne težine 5,5 kg.

"Zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz čl.190 st.2 Kaznenog zakona, osumnjičeni albanski državljani su predani pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja", stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 2

JU
JustinCase
20:38 16.12.2022.

Droga i albanjerosi?? Ma, ne!!! Mora da je greska...

MO
modovisisajteMaraschino
20:45 16.12.2022.

dok se oni zabavljali sa 10 kg, prošla tona najmanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije