Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika čast

FOTO Ovo su neke od najboljih fotografija godine: Dodijeljene Pulitzerove nagrade

Pulitzer Prize Winner for Breaking News Photography
Foto: AMIR COHEN/REUTERS
1/11
07.05.2024.
u 03:00

Nagrade dodjeljuje Sveučilište Columbia. Nazvane su po novinskom izdavaču Josephu Pulitzeru, koji je umro 1911. i ostavio novac za nagradu i za osnivanje studija novinarstva na sveučilištu

Reuters je u ponedjeljak osvojio dvije Pulitzerove nagrade, u kategoriji udarne foto-vijesti za fotografije sukoba Izraela i Hamasa, kao i nagradu za unutarnje političko izvještavanje za niz reportaža o kompanijama Elona Muska. Njujorški portal istraživačkog novinarstva ProPublica osvojio je prestižnu nagradu za javnu službu za priče o neobjavljenim darovima i putovanjima koje su suci Vrhovnog suda SAD-a, posebno Clarence Thomas, primali od bogatih donatora.

Pobjedničke Reutersove fotografije uključuju Palestinku koja ljulja tijelo svoje petogodišnje nećakinje u Gazi. Ta je fotografija prethodno osvojila prestižnu nagradu Svjetske novinske fotografije 2024. godine. Reutersova serija o Musku "Muskov industrijski kompleks" otkrila je niz ozljeda radnika i jednan smrtni slučaj u Muskovoj raketnoj tvrtki SpaceX i maltretiranje životinja u njegovoj tvrtki za implantate u mozgu Neuralink.

Reuters je podijelio nacionalnu nagradu za izvještavanje s Washington Postom, koji ju je osvojio za ispitivanje puške AR-15 i njene uloge u oružanom nasilju u SAD-u. Times je osvojio međunarodnu nagradu za izvještavanje o sukobu između Izraela i Hamasa, a Timesova novinarka Hannah Dreier nagrađena je za istraživačko novinarstvo za razotkrivanje korištenja rada djece migranata u SAD-u.

Hannah Dreier reacts as colleagues applaud during a Pulitzer Prize gathering in the newsroom of The New York Times in New York City, U.S. May 6, 2024. Dreier was awarded the 2024 Pulitzer Prize for Investigative Reporting. Hiroko Masuike/The New York Times/Handout via REUTERS FOR USE ONLY WITH STORIES ON PULITZER PRIZE. NO RESALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT Photo: Hiroko Masuike/The New York Time/REUTERS
Foto: Hiroko Masuike/The New York Time

Lookout Santa Cruz, digitalna lokalna novinska kuća, osvojila je nagradu za hitne "breaking" vijesti za izvještavanje o katastrofalnim poplavama koje su pogodile Kaliforniju u siječnju 2023. Agencija Associated Press nagrađena je za foto izvještaj migrantima koji putuju iz Latinske Amerike u SAD.

New York Times i Washington Post osvojili su po tri nagrade. Godišnje Pulitzerove nagrade, prvi put dodijeljene 1917., najprestižnije su priznanje u američkom novinarstvu. Nagrade dodjeljuje Sveučilište Columbia. Nazvane su po novinskom izdavaču Josephu Pulitzeru, koji je umro 1911. i ostavio novac za nagradu i za osnivanje studija novinarstva na sveučilištu.

VIDEO Mate Rimac: 'Htio sam pomoći Livnu. Više ništa neću raditi a da nije radi sebe'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije