Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SAM USKRS

FOTO Prva intervencija helikopterske službe: Mladića (21) s ozljedom glave uspješno prevezli do Rijeke

Foto: Ministarstvo zdravstva
1/3
31.03.2024.
u 13:51

Po zaprimljenom zahtjevu za intervencijom tima helikopterske baze Rijeka, HHMS tim je unutar pet minuta od dojave poletio prema Malom Lošinju, gdje je preuzeo 21-godišnjeg pacijenta

Samo dan nakon uspostave Helikopterske hitne medicinske službe, na Uskrs, tim HHMS-a brzo je reagirao na poziv za pomoć mladom pacijentu s Malog Lošinja koji je pretrpio ozljedu glave, propćili su iz Ministarstva zdravstva. Nakon prve odmah je uslijedila i druga HHMS intervencija na Rab, kamo je helikopter krenuo zbog pacijenta sa srčanom dekompenzacijom

Po zaprimljenom zahtjevu za intervencijom tima helikopterske baze Rijeka, HHMS tim je unutar pet minuta od dojave poletio prema Malom Lošinju, gdje je preuzeo 21-godišnjeg pacijenta i u pratnji medicinskog tima prevezao ga helikopterom na sletište Deltu, nakon čega je pacijent zaprimljen u KBC Rijeka. Mladom pacijentu učinjen je CT glave,  hospitaliziran je i dobrog općeg stanja.

1/3

- Ova intervencija ne samo da potvrđuje operativnu spremnost i efikasnost HHMS-a u sinergiji s kopnenom hitnom medicinskom službom, već i našu nepokolebljivu predanost da osiguramo pravovremenu i kvalitetnu hitnu medicinsku skrb svim našim građanima, posebice onima na udaljenim i teško dostupnim područjima - izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dodatno su istaknuli da HHMS jamči stanovnicima i posjetiteljima, posebno onima koji se nalaze na udaljenim i otočnim područjima, kvalitetnu i dostupniju hitnu zdravstvenu zaštitu, uz već do sada uspostavljenu Pomorsku hitnu medicinsku službu brzim brodicama i povećan broj timova zemaljske hitne medicinske služe. Na taj način proširila se i ojačala dostupnost hitne medicinske skrbi svim građanima i posjetiteljima Hrvatske.

POVEZANI ČLANCI:

- Na dan kada smo svi okrenuti obitelji i zajedništvu, želim posebno pohvaliti naše hrabre djelatnike koji su spremni pomoći u svakom trenutku, pokazujući da je svaki život bitan i da smo uvijek tu za vas. Ovaj uskrsni dan postao je još posebniji zahvaljujući njihovoj predanosti i brizi za zajednicu. HHMS je značajan reformski korak naprijed u našem kontinuiranom nastojanju da unaprijedimo zdravstveni sustav i osiguramo da svaki građanin Republike Hrvatske ima pristup najboljoj mogućoj hitnoj medicinskoj skrbi, gdje god se nalazio - zaključio je ministar Beroš.

>> VIDEO Olujna bura: Pogledajte kako prevoze pacijente po teškom vremenu

Ključne riječi

Komentara 2

MA
Machak
14:22 31.03.2024.

Svaka čast svima koji su bili uključeni u ovu akciju, samo - budimo realni - ovo je rutinski posao i u nekoj kulturnoj zemlji ne bi dobio ni par redaka u lokalnim novinama..Ali naravno baš se zgodno no poklopilo da je dečko stradao za vrijeme kampanje pa da prvo treba pohvaliti HDZ i vladu....

KA
kaoisvidrugi
16:08 31.03.2024.

Zanimljivo je to da su svi ti helikopteri HHMS nose talijanske registracije i talijansku zastavu na repu.. Opet je netko pobrao proviziju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije