Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEČANI GLASAJU

Frane Vučemilović (91): Pa koga da zaokružim kad nikog ne poznam!

osijek
08.11.2015.
u 11:28

Svaki glas je važan – kaže Goran Šimag (18) koji na izbore izlazi prvi put

Frane Vučemilović iz Osijeka punih je pola sata prstom prevlačio po prostranom papiru. Na leđima mu je 91 godina, a do birališta je stigao podupirući se o štap.

- Pa koga da zaokružim, nikoga ne poznajem! – komentirao je naglas. Priskočili su mu u pomoć i članovi biračkog odbora, kako bi mu pojasnili način glasovanja.

Kada je obavio građansku dužnost, ustao je s osmijehom.

- Prije sam znao više kandidata po imenu, ovi su mi svi nepoznati. Zaokružio sam onoga koga znam, šta ću! – kazao je veseli starac.

Osamnaestogodišnjeg Gorana Šimaga zatekli smo pak u jutarnjoj šetnji sunčanim Osijekom. Na biralište će, i to prvi put u životu, popodne. Od izbotra, kaže, ne očekuje – ništa.

- Mislim da se ništa neće promijeniti, što se tiče boljeg života. Većina ljudi glasuje za HDZ ili SDP i male stranke nemaju šanse pa je bezveze i izlaziti. No, to je moja građanska dužnost, a i svaki glas je važan – kaže Goran.

O političarima i strankama se informirao slušajući što drugi u njegovoj blizini govore te u vijestima.

>> U 7 sati otvorena birališta u Hrvatskoj. Pogledajte tko je sve do sada obavio glasovanje!

Ključne riječi

Komentara 2

QW
qwas33333
12:04 08.11.2015.

zaokružio sam onog koga znam, kaže. drugim riječima glasam za onog za kojeg sam čuo preko tv-a i drugih medija. a koliko si zastupljen u istima ovisi koliko imaš para. a kolko imaš para ovisi koliko ti daju donacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije