Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Franjina deklaracija o dostojanstvu provokacija je i Crkvi i svijetu

09.04.2024. u 07:31

Čini se da ova deklaracija nastoji pomiriti sve što se pomiriti dade, pa čak i ono nepomirljivo

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:53 09.04.2024.

Papa Franjo navukao je bijes ultrakonzervativnih biskupa kada je javno osudio silovanja dječaka od strane svećenika katoličke crkve. Ovdje postoji potpuno druga dilema, da li prihvatiti vjernike koji žive u istospolnim zajednicama. U određenom obliku crkva takve vjernike ne odbacuje, niti muškarce niti žene. To je danas takvo tumačenje kako treba cijeniti svaki život od začeća do smrti. Pa i onih koji drugačije žive. Nisam se još na to navikao, ali treba vjerovati Stvoritelju da je imao određeni plan s osobama takvih opredjeljenja.

ST
stomiovotreba
17:03 11.04.2024.

Kada Papa govori "ex cathedra" (kao u ovom slučaju) o moralu ili vjeri, on ne može da pogriješi. To je doktrina Katoličke crkve i o tome se ne smije raspravljati.

Avatar Barbie*
Barbie*
09:10 09.04.2024.

Franjo je "operatore di pace", što bi rekli Talijani...sposoban da pomiruje i povezuje ljude. Ne takve su farizeji uvijek bili zavidni...a tko im je kriv što su oni nesposobni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije