Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA
Povratak na članak

Gepolitički balans nakon pandemije: Kina na meti kritika, ali tko će obuzdati njezinu moć?

Washington spočitava Pekingu prikrivanje podataka o koronavirusu, ali svojim je odbijanjem uloge lidera u krizi Trump otvorio vrata još jačem kineskom utjecaju.

Komentari 8

Avatar LogikaII
LogikaII
13:43 18.04.2020.

Mora se zapad ujediniti, i sankcije Kini, ali snakcije ne one ovako onako kao Rusiji nakon agresije i aneksije Ukrajine i Gruzije, uvijek povijest je pokazala kad se nasilnicima popusti na kraju platiš najveću cijenu....

VL
DA
davidbraco
00:19 19.04.2020.

Končar bi trebao početi proizvoditi ono kaj se inaće kupuje izvana-kompresore za rashladne uređaje,ventilatore,el.motore itd-nek čitava eu kupuje od Končara-ak planiramo uložit u proizvodnju hrane,trebaju rashladne komore etc..

VL
WI
wimneiainneia
13:26 18.04.2020.

I da se nadovezem na prosli post, da sam 300% u pravu, jasno vam govori i cinjenica da je Njemacka ulozila 500 i kusur miliardi sada u svoju domacu industriju, da im DRZAVA pokupuje svoje bankrotirane kompanije, sto znaci da se i oni varacaju na kalsican kapitalizam Fifty/Fifty, a vi nastavite mastati da cete osvojiti Europu i svijet iz svoje siromasne i bankrotirane drzavice sa 4 macke stanovnika od cega vecina umirovljenika. Vi ste gospodo draga bankrotirali, svi skupa u EU-ropskoj prcijetini, zajedno sa Njemackom, samo to vama jos nitko nije javio. A nastavite li po starome, mastati o osvajacni Amerike i svijeta, Ameri ce vas sravniti sa zemljom, vas i Kinu, i svu tu ekipu oko vas.

VL
WI
wimneiainneia
13:51 18.04.2020.

Kinezi su vam isto vec pokupovali svoje fabrike, isto ovako kao i Nijemci, posto i oni moraju zaposliti svoju bijedu sto im je ostala na ulici bez posla, da im narod ne krepa od gladi. To i vas ceka, samo sto se Anemicni bandit jos uvijek suludo nada nekome cudu, da ce tudje suverene drzave njemu pokloniti na pokon svoje drzave i svoje nacionalno bogatstvo, i da ce im on doci na Vlast u zemlji, bijedni bandit.

VL
Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
13:03 18.04.2020.

Ma meni nije jasno kakve veze ima i da je Kina prikrivala broj oboljelih i umrlih? Kakve to veze ima s potpunim ignoriranjem zapada na problem koji je trenutno u njihovim zemljama? Zar zapadu nije bilo dovoljno upozorenje o 80000 zaraženih u Kini i 3000 umrlih. Kakce bi veze imalo da je Kina objavila da ima 500000 oboljelih i 100000 mrtvih? Zar zapadu nije bilo dovoljno upozorenje o 80000 oboljelih i 3000 mrtvih. Sada zapad traži krivca drugdje umjesto da razmišlja što su oni propustili učiniti u zaštiti svog naroda i zašto su se ignorantski odnosili prema problemu, naročito SAD i Britanija.

VL
DU
Deleted user
13:01 18.04.2020.

Meni je barem drago da netko može kontrolirati SAD, a to je Kina. Bez Kine SAD je car svemira.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.