Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Tomac

Glas mi svi prepoznaju pa u tramvaju šutim

željko tomac
Jurica Galović/Pixsell
04.09.2013.
u 10:09

Ako svi imamo nešto po čemu smo posebni i drugačiji od ostalih, onda je to kod Željka Tomca njegov glas.

Ako svi imamo nešto po čemu smo posebni i drugačiji od ostalih, onda je to kod Željka Tomca njegov glas. On je u reklamama, u najavama emisija i filmova na HTV-u, na Hrvatskom radiju i jednostavno ga je nemoguće izbjeći. A on je i u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, u kojoj ga gledamo u ulozi voditelja.

– U emisiji sam, u biti, od davne 1995. Te me je godine, naime, nakon jedne sinkronizacije, naš tonmajstorski velikan Ruben Albahari upoznao s jednom od tadašnjih urednica emisije Tanjom Šimić. Ničim izazvan, totalno bedasto gledajući iz današnje perspektive, izlanuo sam se kako bih, eto, možda baš ja, mogao biti jedan od voditelja emisije. Tanja me je elegantno, s osmijehom, “ohladila”, rekavši otprilike: “OK, dijete, a da ti za početak napraviš nekoliko novinarskih reportaža pa ćemo onda vidjeti što i kako dalje” – uz smijeh priča 43-godišnji Željko i dodaje da je u emisiji po potrebi, kao “rezervni igrač s klupe”, što mu savršeno odgovara. Svim voditeljima ranojutarnjih emisija rak-rana je ustajanje u cik zore, pa ni Željko nije iznimka, a to mu je teže što je inače noćni tip.

– Nakon smiješnih kvazivježbi razgibavanja u 5 ujutro i uvjeravanja samog sebe u stilu “ti to možeš, hoćeš i znaš” u 7 sati, kad kreće emisija, sve sjeda na svoje mjesto i ja sam najrazbuđeniji čovjek na svijetu. Ili to samo umišljam – kaže voditelj pa otkriva da mu se, unatoč muci koju zahtijeva izvlačenje iz kreveta, ipak nikada nije dogodilo da zakasni na početak emisije. To da mu glas svi znaju, ali da mu lice teže prepoznaju idealno mu odgovara.

Glazba - ispušni ventil

– Ne težim ni za kakvim zvjezdanim statusom. Radim posao koji obožavam i to mi je više nego dovoljno. Glas je, očito, upečatljiv pa se trudim biti što tiši u tramvaju ili trgovini. Komplimente teta prodavačica i zadovoljstvo zbog prepoznavanja bilo koje vrste prepuštam mami, koja je, naravno, jako ponosna kad joj se sin spominje u, uglavnom, pozitivnom kontekstu – sa smijehom priča Željko koji je nedavno postao i rukovoditelj Odjela spikera i voditelja na HTV-u. Na natječaj se prijavio jer vjeruje da iskustvom može pomoći poboljšanju govorne izvedbe.

A kada ne radi, Tomac zapjeva sa svojim bendom. Kako stoji njegova pjevačka karijera?
– Više je pjevačka nego karijera. U poslu kojim se bavim jako je važno imati neki ispušni ventil ili akumulator za punjenje baterija. Meni je to, na svu sreću, glazba – otkriva Željko. Pa kada ga pitate kako provodi svoje slobodno vrijeme, opet će reći - uz glazbu.

– Volim pogledati i filmove, a tu je i druženje s nekoliko dragih ljudi – kaže voditelj. Ne voli kada ga osobe koje smatra prijateljima iznevjere.

– Možda malo preemotivno reagiram kad me netko koga smatram prijateljem onako žešće “poništi” kao čovjeka. Tada nastupa “sibirska zima”. Ipak, ne gubim vjeru u ljude. Totalni sam optimist. Možda je to mana u ova neoptimistična vremena – iskreno će.

Željko je bio u dugogodišnjoj vezi, a za svoj današnji ljubavni status kaže:

Zagrebačko ljeto

– Negdje sam pročitao da je sloboda najžešći mogući porok na koji se možete, blago rečeno, naviknuti. I zaista jest. Probao sam i trenutno nema uzmaka. Tako da ovom prigodom svečano izjavljujem kako sam sretno slobodan. Doduše, u vrlo ozbiljnoj prijateljskoj vezi s djevojkom imena Norma Belle – smije se simpatični voditelj i spiker.

Zbog posla je većinu ljeta proveo u Zagrebu, ali je produžene vikende iskoristio za uživanje na moru. No priznaje, od sunca mu je ipak draža debela hladovina.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije